16 companii romanesti din industria aeronautica participa la targul de profil de la Londra

Marti, 15 Iulie 2014, ora 16:59
2131 citiri
16 companii romanesti din industria aeronautica participa la targul de profil de la Londra

Un numar de 16 companii romanesti participa, in perioada 14-20 iulie 2014, la targul pentru produse din industria aeronautica Farnborough International Air Show Londra, cel mai important eveniment international de profil, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Companiile sunt Aero Care, Aerogina, Aerospace Services, Aerostar, Alro, Avioane Craiova, GIAR, GM & T International 2000, IAR, IAROM, Romtehnica, Sonovision Romania, Straero, Romaero, Turbomecanica si Institutul Comoti.

Acestea participa din fonduri proprii la targ, in hala specializata pentru intretinere si constructie aeronave, elicoptere si piese aferente.

La deschiderea oficiala a targului au fost prezenti consilierul de stat al primului-ministru, Sorin Encutescu, si secretarul de stat in Ministerul Economiei, Cosmin Catalin Olteanu, care au vizitat pavilionul Romaniei si au discutat cu firmele participante, avand o serie de intrevederi cu reprezentantii companiilor straine semnificative din domeniu, in vederea identificarii de oportunitati de cooperare cu societatile romanesti.

"Oamenii de afaceri romani prezenti la targ au avut numeroase intalniri de lucru cu asociatii de profil, firme de distributie atat din Marea Britanie si spatiul UE, cat si din alte tari din afara spatiului comunitar, creandu-se astfel reale posibilitati pentru cresterea exporturilor pe aceasta piata si pentru identificarea unor noi oportunitati de atragere de investitii in tara noastra", se arata in comunicat.

Editia din acest an a evenimentului beneficiaza de prezenta mai multor firme care realizeaza produse de design aeronautic, solicitate pe pietele internationale. Astfel, produsele care se expun la acest targ, in care un loc central il reprezinta realizarile de varf din industria aeronautica, se inscriu in cerintele internationale si respecta regulile din domeniu de prezentare si realizare tehnica. Firmele vor avea ocazia sa participe la seminarii despre importanta respectarii normelor obligatorii in domeniu pentru definitivarea realizarii produselor, se mai arata in comunicat.

Reprezentantii ministerului mai arata ca participarea romaneasca la cel mai important targ din domeniul aeronautic, alaturi de peste 1500 de expozanti din 40 de state, aduce un beneficiu real producatorilor romani, experienta acumulata in competitia cu tarile recunoscute din acest sector facilitand industriei romanesti dezvoltarea unor importante colaborari pe piata internationala.

Pavilionul national de la Farnborough International Air Show Londra a fost organizat de Ministerul Economiei, in colaborare cu OPIAR, asociatia din domeniul aeronautic.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#industria aeronautica, #targ Farnborough International Londra , #Stiri Companii