172.477 de lei pe luna - cel mai mare salariu brut din 2016. Pe ce locuri sunt fotbalistii in top 10

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 12:59
3070 citiri
172.477 de lei pe luna - cel mai mare salariu brut din 2016. Pe ce locuri sunt fotbalistii in top 10
Foto: Arhiva Ziare.com

Cel mai mare salariu de baza brut inregistrat in 2016 a fost de 172.477 de lei pe luna.

El a fost obtinut de un director general al unei companii cu activitati in consultanta pentru afaceri, potrivit datelor de la Inspectia Muncii, obtinute pe baza inregistrarilor transmise de catre angajatori in cadrul Registrului General de Evidenta a Salariatilor in format electronic.

La un salariu brut de 172.477 de lei, revine un castig net de aproximativ 21.000 de euro.

Pe locul 2 in clasamentul celor mai mari salarii inregistrate in 2016 s-a pozitionat, cu o remuneratie bruta de 166.103 de lei pe luna, un director al departamentului de Cercetare-Dezvoltare al unei companii care se ocupa cu fabricarea masinilor si utilajelor nespecifice N.C.A. Aceasta clasa cuprinde de la fabricarea de masini de uscat pentru lemn, celuloza, hartie sau carton pana la fabricarea aparaturii de lansare a avioanelor.

Pe locul 3 in topul celor mai mari salarii brute de baza se afla un director general adjunct al unei companii care se ocupa de comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun. Acesta a obtinut un salariu brut lunar de 149.070 de lei.

Activitatile in consultanta pentru afaceri par a fi destul de banoase, avand in vedere ca pe pozitia 4 in clasamentul celor mai mari salarii brute obtinute in 2016 se afla un director general al unei companii cu activitati in consultanta pentru afaceri care a inregistrat o remuneratie de 145.322 de lei pe luna.

Citeste si

Care sunt meseriile rare cel mai bine platite din Romania: Nu ai nevoie de facultate si castigi 30.000 de lei pe lunaTopul celor mai mari salarii in 2015: Cel mai bine platit roman lucreaza in salubritate - Cat a castigat

Un director general al unei companii care se ocupa cu fabricarea biscuitilor, piscoturilor, a prajiturilor si a produselor conservate de patiserie a inregistrat anul trecut un salariu brut lunar de 145.000 de lei pe luna.

Printre cei care au obtinut unele dintre cele mai mari salarii de baza brute se numara si un director al departamentului de Cercetare-Dezvoltare al unei companii care se ocupa cu fabricarea altor produse chimice anorganice, de baza. Acesta a obtinut o remuneratie bruta lunara de 142.572 de lei.

Pe locurile 7 si 8 in clasamentul celor mai mari salarii de baza brute inregistrate anul trecut se afla doi fotbalisti care au fost rasplati fiecare, in 2016, cu o remuneratie de 142.129 de lei brut pe luna.

T ...citeste mai departe despre "172.477 de lei pe luna - cel mai mare salariu brut din 2016. Pe ce locuri sunt fotbalistii in top 10" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#top salarii Romania, #cel mai mare salariu Romania , #Stiri Companii