2011, anul schimbarii. Vezi ce afaceri nu mai sunt la moda

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 13:02
3195 citiri
2011, anul schimbarii. Vezi ce afaceri nu mai sunt la moda

Se stie ca anul 2011 nu a fost un an "stralucit" pentru companiile traditionale, care s-au chinuit sa isi pastreze cota de piata. Dar nu numai ele au avut probleme, ci intregi domenii de activitate.

Iata cateva domenii, afectate in mod special de problemele economice ale lumii, conform unei liste alcatuite de Business Insider.

Industria muzicala

Muzica a ajuns sa fie o industrie bazata pe abonamente. Odata cu lansarea Spotify si a altor servicii, precum Mog si Rdio, asteptarile consumatorilor s-au schimbat. Oamenii au inceput sa plateasca pentru abonamente pentru a putea accesa muzica pe care doresc sa o asculte, preferand aceasta metoda in locul achizitionarii de CD-uri.

Nici macar cumpararea de albume digitale de pe iTunes nu mai este atragatoare pentru unii consumatori.

Camerele foto

In conditiile in care iPhone 4 este cea mai populara camera foto folosita de utilizatorii site-ului Flickr, e clar ca aparatele "sapuniera" nu mai sunt in voga. Calitatea camerei foto a telefonului Apple este evidenta, iar multi nu simt nevoia sa mai investeasca in alte aparate.

Pentru utilizatorul de rand, care nu are nevoie de camera foto DSLR cu obiective, filtre si flash-uri detasabile, iPhone-ul pare a fi alegerea logica. Acum, odata cu aparitia noului iPhone 4S, care are o camera de 8 megapixeli, probabil ca ponderea utilizarii telefoanelor mobile Apple pentru a face fotografii, va creste.

Plata cu cardul

Chiar daca in Romania plata cu cardul abia incepe sa "prinda aripi", in alte state, cumparatorii s-au plictisit deja. Astfel, servicii precum Square au ajuns in topul listei de moduri preferate de efectuare a platii.

Square beneficiaza de o aplicatie de telefon care permite citirea unui patrat de pe produse, recunoscand astfel pretul si obiectul care pe care utilizatorul doreste sa-l achizitioneze. De asemenea, alte aplicatii precum Google Wallet functioneaza asemanator.

Industria hoteliera

Desi exista de cativa ani, servicii precum Airbnb, care permit gasirea de locatii ieftine de cazare, au inceput sa creasca anul acesta. Prin Airbnb oricine isi poate pune canapeaua din sufragerie la dispozitia calatorilor din intreaga lume, iar tu poti beneficia de aceleasi beneficii in cazul in care pleci intr-un oras strain.

Astfel, pentru un cost modic, obtii adapost pentru o noapte sau mai multe, scapand de costurile exorbitante ale hotelurilor.

File-sharing-ul

Lansarea unor programe pentru calculator de tipul Dropbox sau Box.net elimina nevoia unui flash-drive. Acum, in loc sa pui informatia pe un flash si sa ii dai flash-ul prietenilor tai, tot ce trebuie sa faci e sa instalezi programul. Astfel, printr-o simpla miscare de drag-and-drop al fisierului intr-un folder specific, prietenii tai pot avea acces la orice material pe care doresti sa-l imparti cu ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#afaceri 2011, #declin afaceri 2011, #industrii cale disparitie , #Stiri Companii