5 sfaturi de management al timpului pentru micii antreprenori

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 08:28
3117 citiri
5 sfaturi de management al timpului pentru micii antreprenori
Viviana Andone, Learning Arhitect MMM Consulting

Pentru un antreprenor, gestionarea timpului poate fi unori simpla, alteori o adevarata provocare. Este simplu pentru ca tu decizi cum iti imparti timpul si provocator pentru ca este necesar sa fii productiv astfel incat sa iti poti creste business-ul.

Iata cateva ponturi pe care noi le consideram usor de implementat si care ajuta in a-ti gestiona mai bine timpul si a deveni mai productiv. Unele pot suna chiar banale, insa in realitate oamenii nu ne aplica tocmai pentru ca nu cred ca un lucru atat de simplu poate aduce rezultate. Ei bine, ca sa obtii rezultate bune si rapide lucrurile nu trebuie sa fie complicate.

1. Obisnuieste-te sa blochezi timp in avans pentru activitatile importante. Uita-te pe intreaga saptamana si blocheaza in calendar (noi recomandam outlook ca instrument de planificare) timp pentru activitatile care ajuta la dezvoltarea business-ului. Intalniri si discutii cu oameni importanti, timp pentru a cauta noi cai de a vinde mai mult sau mai bine etc.

2. Incepe fiecare zi cu 30 de minute de planificare. Stabileste-ti mini obiective pentru ziua in curs, astfel incat mintea ta sa se concentreze pe atingerea lor. Prioritizeaza-le si decide cu ce incepi. Acest lucru te va ajuta sa faci toate sarcinile marunte si in acelasi timp sa realizezi cel putin un lucru care are legatura cu dezvoltarea business-ului.

3. Imparte-ti zilele saptamanii pe activitati mari. De exemplu pastreaza joia pentru a planifica lucruri pe termen lung, uita-te dupa posibile parteneriate sau oportunitati de imbunatatire. Tine vineri dupa masa pentru a face plati, semna contracte etc. Da, unele vor fi urgente si vor trebui semnate numaidecat insa oamenii se vor invata incet incet ca aceea este ziua in care tu te ocupi de acte si isi vor adapta programul dupa tine. Tine o zi din luna pentru a discuta cu oamenii, a cere si a da feeback.

4. Foloseste un singur instrument pentru gestionarea timpului: indiferent ca alegi Outlook sau alte instrumente disponibile online (cum ar fi "Remember the milk", "Evernote" etc), incearca sa te obisnuiesti cu el si sa il utilizezi la maxim. Daca alegi mai multe instrumente, nu vei face decat sa pierzi mai mult timp sincronizandu-le sau cautand sarcini pe care nu mai tii minte unde le-ai notat.

5. Nu te opri niciodata din incercarea de a imbunatati ceva. In cazul in care consideri ca nu functioneaza ceva pentru tine si business-ul tau vizavi de o gestionarea mai buna a timpului si a productivitatii, nu te opri din cautari si incercari. Exista sute si mii de variante pe care le poti testa apropo de planificare, sute si mii de idei despre utilizarea timpului intr-un mod eficient si asa mai departe. Gaseste ceea ce functioneaza cel mai bine pentru modelul tau de business, cauta ce au facut oamenii cu afaceri similare pentru a avea succes si probeaza pe rand tot ceea ce tu consideri ca iti poate creste eficienta si productivitatea. Nu te opri niciodata din incercarea de a fi mai bun si vei vedea ca este timpul cel mai bine investit!

Articol semnat de Viviana Andone, Learning Arhitect MMM Consulting

Viviana Andone este Learning Arhitect in cadrul companiei MMM Consulting, ce ofera programe de training si consultanta ale caror abordari interactive sunt menite sa antreneze si sa dezvolte abilitati cheie ce conduc catre crestrea performantei si eficientei in business. O parte din interventiile de consultanta sau de instruire au atasate metodologii de masurare prin care se asigura o invatare si o dezvoltare structurata si personalizata.

Daca ai intrebari sau vrei sa transmiti un mesaj autorului acestui editorial, lasa un comentariu in sectiunea dedicata de mai jos. Nu uita sa lasi si adresa ta de e-mail, astfel incat sa te putem contacta si sa iti transmitem raspunsul.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#time management antreprenori, #sfaturi time management, #Viviana Andone MMM Consulting , #Stiri Companii