50.000 de euro premiu pentru startup-uri pe scena iCEE.fest: UPGRADE 100. Afla cum poti participa (chiar gratuit) si ce trebuie sa faci, daca vrei sa obtii finantarea

Marti, 21 Mai 2019, ora 12:15
1072 citiri
50.000 de euro premiu pentru startup-uri pe scena iCEE.fest: UPGRADE 100. Afla cum poti participa (chiar gratuit) si ce trebuie sa faci, daca vrei sa obtii finantarea

O data cu noul format iCEE.fest, UPGRADE 100, importanta acordata viitorului si ecosistemului de startup-uri si investitori creste masiv in programul festivalului care aduce la Bucuresti, in 13 si 14 iunie, peste 140 de speakeri si experti globali specializati in studiul transformarilor generate de internet si tehnologie.

Concursul "The UPGRADE 100 Floors Elevator" va permite startup-urilor din Romania, si nu numai, sa lupte live pe scena festivalului pentru un premiu de 50.000 de euro, oferit de fondul de investitii de capital de risc GapMinder Venture Partners.

In anii precedenti, iCEE.fest a organizat competitia "200 Seconds of Fame", unde startup-urile care aplicau intrau in sesiunea de pitching in fata juriului.

Anul acesta, regulile jocului se schimba intrucat GapMinder Venture Partners duce competitia la un nou nivel, si pune la bataie un premiu de 50.000 de euro de tip nota convertibila (o forma de imprumut, nerambursabil, convertibil in actiuni la o evaluare viitoare a companiei) pentru startup-ul cel mai convingator de la noua competitie, "The UPGRADE 100 Floors Elevator".

In plus, comunitatea antreprenoriala din digital si tehnologie poate obtine intrarea gratuita, pe baza de scrisoare de intentie (detalii, mai jos).

Cum poti ajunge pe scena, sa prezinti startup-ul tau?

  • Trimite un scurt pitch deck pana pe 3 iunie (finalul zilei) . Toate detaliile sunt aici.
  • Juriul va decide cei 15 finalisti, pana in 9 iunie. Toti aplicantii vor fi anuntati prin email daca ajung in finala sau nu, si trebuie sa confirme prezenta la eveniment.
  • Pregateste-te sa urci pe scena iCEE.fest: UPGRADE 100, unde vei pitch-ui timp de 3 minute si 30 de secunde in fata membrilor juriului.
  • Nu uita ca pitch-ul e in limba engleza si ca trebuie sa te incadrezi in timpul-standard. Pitch deck-ul trimis poate fi folosit si pe scena.

Continut valoros pentru startup-uri si antreprenori

Pe langa competitia dedicata, festivalul are o agenda de interes pentru antreprenori, prin prezenta unor investitori de calibru din Romania si Europa, in cautare de companii cu potential de crestere la nivel global, dar si a unor experti in cresterea business-urilor aflate la inceput.

In 14 iunie, in ziua a 2-a de festival, scena UPGRADE 2 dedicata startupurilor - agenda completa este publicata aici - va fi deschisa cu o dezbatere despre oportunitatile de finantare la orice nivel al dezvoltarii ai fi, cu reprezentanti ai unor importante fonduri de investitii, printre care Ondrej Bartos (General Partner Credo Ventures), Krzysztof Palucki (Associate OTB Ventures), Dan Mihaescu (GapMinder) sau Panagiotis Karampinis (Endeavor Greece).

Apoi vor prezenta asa-numitii "growth hackeri": Ben Kaplan (PR Hacker) va vorbi despre cum sa ajungi in atentia presei, Ferdinand Goetzen (Recruitee) va vorbi despre cum sa construiesti cea mai buna echipa, iar Theodore Moulos si Adrian Vlasiu (GrowthRocks) vor prezenta 13 strategii de crestere neconventionale.

O scena dedicata startup-urilor din Romania nu ar fi completa fara UiPath, primul unicorn nascut in Romania - compania care a reusit performanta sa ajunga de la sub 200 de milioane de dolari la peste 7 miliarde evaluare in doar doi ani.

Razvan Antim, business development manager la UiPath, va spune povestea si va oferi sfaturi valoroase despre cum s-a ajuns la aceasta explozie, dupa mai bine de 10 ani de la lansarea companiei, in 2005.

Pe aceeasi scena, Orange isi va prezenta cateva dintre echipele care au participat la acceleratorul Orange Fab.

Alaturi de Monica Obogeanu, startup programs manager Orange, pe scena vor urca Vlad Cazan (Kfactory), Bogdan Nourescu (CBNAgro.tech), Vlad Busila (Mozaik), Radu Motisan (uRADmonitor) si Adina Rosca (Fundatia Orange).

Sesiunea a doua va incepe cu "agora investitorilor" unde, la aceeasi "masa", vor sta potentiale sute de milioane de euro reprezentate de fondurile de investitii pe care acestia le reprezinta.

Printre cei care vor discuta cele mai importante aspecte investitionale pentru startup-urile din regiune sunt:

  • Dimitris Kalavros-Gousiou - Velocity Partners VC
  • Ondrej Bartos - Credo Ventures
  • Panagiotis Karampinis - Endeavor Greece
  • Mihai Sfintescu - Abilito Capital
  • Iulian Circiumariu - V7 Capital
  • Dragos Stanescu - 0 Day Capital
  • Cosmin Ochisor - GapMinder Venture Partners
  • Mihaly Szalontay - Flashpoint Venture Capital
  • Malin Stefanescu - TechAngels Romania

Demo Day al programului Techcelerator

Techcelerator este programul de accelerare care se adreseaza startup-urilor romanesti de tehnologie.

Prezent in Bucuresti si Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din Romania care aloca fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate in faza de (pre) accelerare.

Investitiile in companiile participante sunt oferite de partenerul strategic, GapMinder Venture Partners.

Sunt vizate companiile inovatoare, care apreciaza ca au potential ridicat de dezvoltare si extindere la nivel international, din industrii in crestere, precum: FinTech, PropTech, transformare digitala, securitate cibernetica, inteligenta artificiala, solutii IT pentru sanatate, AgTech si altele.

Evenimentul DemoDay al rundei 3 a programului va preceda competitia "The UPGRADE 100 Floors Elevator", oferind membrilor ecosistemului de startup-uri din Romania o seara memorabila.

Ziua se va incheia cu pitch-urile live ale celor (maximum) 15 startup-uri selectate in cadrul competitiei festivalului.

Cum poti participa, chiar gratuit?

Cei care vor sa vina in public la scena de startup-uri de la iCEE.fest: UPGRADE 100, si au deja o companie, pot sa motiveze ce de ce merita sa fie in public.

Un numar limitat de startup-uri vor putea, astfel, participa gratuit. Detalii si inscrieri, aici.

Accesul se face, evident, si pe baza de bilet de intrare. Exista si un bilet dedicat, doar pentru cei interesati de zona startups, dar si bilete de access general pe toate scenele festivalului. Pagina pentru rezervari este aici.

iCEE.fest: UPGRADE 100 a anuntat deja agenda intregului festival, care este publicata aici. Speakerii grupati pe fiecare linie de continut sunt listati aici.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#ICEEfest 2019, #eveniment internet Bucuresti 2019 , #Stiri Companii