Actiunile Amazon s-au prabusit dupa un avertisment al lui Trump

Joi, 29 Martie 2018, ora 10:54
1663 citiri
Actiunile Amazon s-au prabusit dupa un avertisment al lui Trump
Foto: Arhiva Pixabay

Actiunile Amazon.com au scazut miercuri cu pana la 7,4%, reducand capitalizarea gigantului de comert online cu 53 de miliarde de dolari, in urma unui avertisment al presedintelui Donald Trump, care a indicat posibila intentie a acestuia de a schimba regimul fiscal de care beneficiaza compania.

Trump e ingrijorat ca magazinele traditionale sunt scoase de pe piata, a relatat site-ul Axios, citat de Reuters.

Actiunile Amazon.com au recuperat din pierderi dupa ce un oficial al Casei Albe a spus ca nu stie nimic despre modificari specifice de politici legate de Amazon, adaugand ca presedintele analizeaza intotdeauna diferite optiuni.

Reprezentantii Amazon nu au putut fi contactati imediat pentru comentarii.

Trump s-a referit la Amazon in privinta taxelor si a locurilor de munca fara sa ofere dovezi. Directorul general al retailer-ului, Jeff Bezos, detine publicatia Washington Post, care este criticata in mod frecvent de presedinte.

"Capitol Hill vrea sangele Facebook, dar presedintele Trump nu este interesat. In schimb, Amazon este gigantul de tehnologie vizat de Trump", a relatat Axios, citand cinci surse care au discutat aceasta problema cu Trump.

Actiunile companiilor din sectorul tehnologic sunt deja sub presiune dupa ce Facebook a recunoscut in aceasta luna ca datele utilizatorilor au fost obtinute in mod ilegal de catre o firma de consultanta politica.

Titlurile Amazon au scazut miercuri pana la un minim de 1.386,17 dolari pe unitate, dar au limitat ulterior declinul la 4%, conferind companiei o capitalizare de circa 681 de miliarde de dolari. Scaderea ar fi cea mai mare dupa 29 ianuarie 2016.

Citeste si Ancheta federala din SUA impotriva Facebook a provocat o scadere abrupta pe bursa a actiunilor ...citeste mai departe despre "Actiunile Amazon s-au prabusit dupa un avertisment al lui Trump" pe Ziare.com

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#amazon prabusire bursa, #actiuni amazon prabusite bursa , #Stiri Companii