Actiunile Generali cresc la bursa dupa ce profitul din T1 a depasit estimarile analistilor

Vineri, 10 Mai 2013, ora 16:58
1434 citiri
Actiunile Generali cresc la bursa dupa ce profitul din T1 a depasit estimarile analistilor

Strategia de crestere a profitabilitatii anuntata de seful Assicurazioni Generali SpA, Mario Greco, a inceput sa-si arate roadele, asiguratorul italian anuntand un profit peste asteptari si majorarea capitalului, ceea ce a dus la cresterea actiunilor cu aproape 3%, transmite Reuters.

Mario Greco, care se afla la conducerea celei mai mari companii italiene de asigurari din august 2012, a anuntat recent "noua strategie, bazata pe introducerea disciplinei, simplitatii si concentrarea pe toate activitatile noastre.

Vom simplifica structura noastra si vom avea o abordare mult mai disciplinata pentru a gestiona grupul si investitiile sale". De asemenea, directorul general al companiei italiene vrea sa stranga patru miliarde de euro din vanzarea unor active pentru majorarea capitalului.

Profitul net al Generali a crescut in primul trimestru din 2013 cu 6,3%, la 603 milioane de euro, depasind estimarile analistilor, care se asteptau la 528 milioane de euro.

Vineri actiunile companiei inregistrau o crestere de 2,5%, la 14,90 euro, la bursa de la Milano. In ultimele 12 luni actiunile Generali au urcat cu 50%.

"In acest trimestru am inregistrat cel mai bun rezultat operational din ultimii patru ani. Suntem in grafic pentru a ne indeplini obiectivele stabilite", a afirmat Greco.

Compania si-a continuat majorarea capitalului, ajungand la o rata Solvency I de 145% la sfarsitul lunii aprilie.

Generali, al treilea asigurator din Europa, vrea sa-si majoreze rezervele de capital cu aproximativ 4 miliarde de euro in urmatorii trei ani, prin vanzarea afacerilor periferice, a anuntat recent Mario Greco.

Generali, care opereaza in peste 60 de tari si are 82.000 de angajati, obtine aproximativ 10% din profitul operational in Europa Centrala si de Est. De asemenea, al treilea asigurator din Europa a infiintat sucursale pe principalele piete din Extremul Orient, inclusiv India si China.

Reorganizarea Generali va avea ca obiectiv majorarea capitalului si cresterea profitului, dar nu vor fi reduse dividendele si nu se vor face concedieri, a afirmat Greco. De asemenea, noua strategie a Generali vizeaza pana in 2015 o crestere a contributiei diviziei de asigurari non-viata la aproximativ jumatate din profitul operational al companiei, fata de 35% in prezent.

Generali PPF Holding, un joint-venture intre Assicurazioni Generali (51%) si PPF Group (49%), este prezent si pe piata din Romania.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#actiuni Generali, #rezultate financiare Generali , #Stiri Companii