Administratorul fostei Euroticket, judecat dupa ce a inselat 12 mari retaileri cu peste 11 milioane lei

Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 14:38
1756 citiri
Administratorul fostei Euroticket, judecat dupa ce a inselat 12 mari retaileri cu peste 11 milioane lei
Foto: aradon.ro

Administratorul fostei firme ce emitea tichete de masa Euroticket a fost trimis in judecata, vineri, de DNA, dupa ce a inselat 12 mari retaileri cu peste 11 milioane de lei, prin faptul ca nu a decontat tichete de masa si tichete cadou care ajunsesera in magazine.

Potrivit procurorilor anticoruptie, Traian Miclaus, prin firma pe care o administra, Euroticket Company SRL (devenita SC Operativ Logistic SRL), unitate emitenta de bilete de valoare, a indus in eroare 12 mari retaileri, determinandu-i sa accepte la plata tichete de masa si tichete cadou, puse in circulatie in decembrie 2010, fara intentia de a le deconta, provocand astfel un prejudiciu de peste 11 milioane de lei, transmite Mediafax.

Anchetatorii spun ca retelele de magazine pacalite de Miclaus sunt SC Dedeman SRL, SC Romania Hypermarche SA, SC Kaufland SCS, SC Auchan Romania SA, SC Rewe Romania SRL, SC Mega Image SRL, SC Real Hypermarket SRL, SC Profi Rom Food SRL, SC Lidl Discount SRL, SC Billa Romania SRL, SC Artima SA si SC Carrefour Romania SA.

"In calitate de director al Euroticket Company SRL, inculpatul Miclaus Traian si-a insusit din gestiunea societatii comerciale amintite, in mod repetat, din iunie 2010 si pana iunie 2011, suma de 3.363.792 lei, platind prestatii simulate de consultanta pe care si-ar fi acordat-o lui insusi. Suma de bani amintita era platita SC Euroticket Company SRL de angajatori pentru tichetele remise (tichete care urmau a fi incredintate angajatilor), apartinea retailerilor care acceptau tichetele ca mijloc de plata si se afla vremelnic in gestiunea Euroticket Company SRL", arata Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Potrivit legii, este interzis ca banii necesari decontarii de tichete sa fie folositi in alte scopuri de catre unitatile emitente ale biletelor de valoare.

Anchetatorii au ajuns la concluzia ca Miclaus a retras in numerar cei peste 3,3 milioane de lei prin 208 operatiuni, din soldul de casa al SC Euroticket Company SRL. Practic, el a inceput sa delapideze societatea comerciala pe care o administra, Euroticket Company SRL, in conditiile in care a initiat negocieri cu o alta firma pentru vanzarea clientelei si a activelor, mai sustine DNA.

"In acelasi context, Miclaus Traian a inceput sa treaca din fondurile SC Euroticket Company SRL, sume importante de bani sau creante in patrimoniul altor societati comerciale pe care le controla; daca in vara anului 2010, atunci cand facea demersuri de prelungire a autorizarii, SC Euroticket Company SRL avea disponibilul necesar decontarii tichetelor aflate in circulatie, in luna noiembrie 2010 societatea comerciala nu mai avea sumele necesare nici in banca, nici in casa si nu detinea nici creante neincasate pentru a putea deconta tichetele emise", conform DNA.

Astfel, in calitate de director al Euroticket Company SRL, Traian Miclaus a platit, in perioada februarie - martie 2011, suma de 1,2 milioane de lei din banii societatii comerciale amintite, catre o firma terta, pentru servicii fictive, pentru a scapa de datorii personale.

"Miclaus Traian a asumat in numele SC Euroticket Company SRL, in perioada 2010-2012, obligatii impovaratoare fata de societatea comerciala afiliata Grupul de Management al Creantelor Z SRL, in valoare de 16.065.440 lei (din care s-au platit 5.072.532,14 lei); a scos 7.588.291 lei din patrimoniul SC Euroticket Company SRL, in perioada 2010-2011, si i-a transferat in beneficiul unor societati comerciale afiliate, prin plati pentru servicii fictive sau inutile (in special de consultanta ori IT, pretins a fi prestate de Universal Agrozootehnica SRL, de Mondial Agrozootehnica SRL), prin plata (catre SC Software & Hardware Industry SRL) unei garantii de executie si a unor chirii (anticipat, pe termen lung) asumate cu rea credinta, dar si prin imprumuturi acordate unor firme afiliate si stinse printr-un mecanism fraudulos de compensare", mai spun anchetatorii.

Potrivit DNA, prejudiciul rezultat din delapidare este de 3.363.792 lei, iar cel din abuz in serviciu, de 8.788.291 lei.

In acest dosar, procurorii au dispus luarea masurii asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile si asupra conturilor bancare ce apartin lui Miclaus, dar si asupra firmei Operativ Logistic SRL, fosta Euroticket Company si Grupului de Management al Creantelor Z SRL, Universal Agrozootehnica SRL si Software&Hardware Industry.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti.

Acest dosar a fost deschis de DNA dupa ce Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania a reclamat, in aprilie 2011,ca emitentul de tichete valorice Euroticket a produs o paguba de peste un milion de euro marilor retele comerciale, altor companii si persoane fizice care au utilizat tichetele emise de companie.

"Dorim sa va semnalam potentiala activitate infractionala a SC Euroticket Company SRL, (...) reprezentata legal de domnul Miclaus Traian, in calitate de administrator. Dupa cum vom relata in continuare, prin modul subversiv de desfasurare si prin prejudiciile materiale grave cauzate unui numar important dintre membrii AMRCR, actiunile Euroticket prezinta caracter infractional, asupra caruia dorim implicarea neintarziata a Directiei Nationale Anticoruptie", se arata in denuntul inaintat DNA, in 2011.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#firma tichete masa Euroticket, #administrator Euroticket judecata , #Stiri Companii