Aeroportul din Craiova va fi modernizat cu 108 milioane lei

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 17:44
1795 citiri
Aeroportul din Craiova va fi modernizat cu 108 milioane lei

Aeroportul din Craiova va fi modernizat printr-un proiect in valoare de 107,9 milioane lei, lucrarile urmand sa inceapa in decembrie 2014 si sa fie finalizate in luna august a anului viitor.

Contractul de finantare a proiectului de reabilitare a infrastructurii de miscare din cadrul aerogarii a fost semnat vineri de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

"Prin acest contract, aeroportul va beneficia de fonduri europene pentru reabilitarea pistei existente, repararea si extinderea caii de rulare si construirea unei platforme noi de imbarcare-debarcare pentru extinderea capacitatii de operare de la 2 locuri la 8 locuri. Totodata, vor fi realizate si instalatiile electrice si de balizaj", se arata intr-un comunicat al ministerului Transporturilor.

Dupa modernizarea aeroportului este asteapta o crestere considerabila a numarului de pasageri, potrivit sursei citate.

Aeroportul Suceava, inchis in ianuarie pentru modernizare

Un alt aeroport inchis pentru modernizare incepand din ianuarie este aeroportul din Suceava, inchis cu o zi mai devreme decat era stabilit initial, lucrarile fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Catalin Nechifor, a declarat ca Aeroportul Suceava a fost inchis, fiind incepute deja lucrarile de modernizare a pistei de aterizare-decolare, desi, initial, acestea trebuiau demarate in 15 ianuarie.

"Aeroportul a fost inchis pentru lucrarile de modernizare si va fi redeschis in toamna", a spus Nechifor.

Programul initial prevedea ca lucrarile la pista sa se deruleze in etape, cu mentinerea aeroportului operational, insa autoritatile sucevene au sustinut ca acest mod de lucru prelungea prea mult data la care s-ar fi finalizat proiectul si ridica si costurile, astfel ca Romatsa a recomandat ca lucrarile sa fie realizate cu aeroportul inchis.

Lucrarile de modernizare la aeroportul sucevean sunt realizate prin trei proiecte, unul finantat de Romatsa, care instaleaza aparatura de control si trafic aerian, unul de modernizare a pistei si a sistemului de balizaj, finantat de Uniunea Europeana, si un proiect de modernizare a aerogarii, cu fondurile Consiliului Judetean.

Prin proiectul cu finantare europeana asigurat prin POS-Transporturi se modernizeaza pista de rulare, balizajul, se construieste un nou turn de control si se pregateste terenul in vederea amplasarii sistemului de navigatie tip ILS.

Lucrarile, a caror valoare se ridica la 105 milioane de lei fara TVA, sunt facute de firma Tehnic Asist din judetul Botosani.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#aeroport Craiova, #modernizare aeroport Craiova, #proiect reabilitare aeroport , #Stiri Companii