Cum sa-i cheltuiesti - Editie de weekend
HOT TOPICS

Afaceri neobisnuite: Un tanar produce microplante pentru restaurante de lux

Afaceri neobisnuite: Un tanar produce microplante pentru restaurante de lux
Cu bani imprumutati, cu testari facute in balcon, un tanar din Prahova produce microplante si flori comestibile, cautate de marii chefi bucatari din restaurante, panselutele fiind mentolate, pentru deserturi, iar begoniile dau un gust acrisor carnii.

Cristi Tudor a inceput afacerea in urma cu 4 ani, in timp ce lucra pentru o companie din Grecia, care producea rasaduri. S-a documentat si a inceput business-ul.

"Ideea a venit in anul 2013, in perioada in care lucram pentru o companie multinationala din Grecia, producatoare de rasaduri. Eram responsabil de doua zone din tara, Oltenia si Moldova. Vindeam rasaduri si ofeream consultanta clientilor, in perioada de vegetatie. Pentru ca aveam o situatie cu o boala nou aparuta la o cultura de pepeni undeva in tara, ma documentam pe un portal al Universitatii de Agronomie din Florida si intr-un mic subsol am descoperit titlul care avea sa-mi ramana intiparit in cap - "Mighty microgreens, new food generation". Fix din acel moment am simtit ca asta este, ca asta vreau sa fac si am crezut din toata inima", a declarat Cristi Tudor.

Afacerea inceputa intr-un balcon din Drumul Taberei

Afacerea a inceput-o in balconul locuintei. Apoi, sera parintilor avea sa devina campul sau de testare.

"Am pus primele seminte in balconul apartamentului in care locuiam, in Drumul Taberei. Ma aflam intr-un moment crucial al carierei mele, eram angajat de cateva luni, era anul in care terminasem facultatea si nu-mi permiteam sa neglijez nici jobul si nici ideea, care m-a prins atat de tare, incat am inceput treaba serios, fara sa stau pe ganduri prea mult.

Parintii mei aveau o sera de plastic in care aveau plantate tomate si castraveti, le-am defrisat tot, am improvizat cateva mese de cultura si ne-am apucat de treaba. Au urmat cateva luni de testare, in care am cizelat produsul, l-am stabilizat si am verificat piata", a adaugat tanarul afacerist.

Cristi spune ca a luat legatura cu bucatarii pentru ca ei aveau sa beneficieze, in mare parte, de produsele sale. Tot bucatarii au fost cei care l-au ajutat sa faca cele mai bune plante.

"Oamenii catre care ne-am dus inca de la inceput au fost chefi din top, cu ajutorul carora, chiar sub indrumarea lor, pot spune, am facut in asa fel incat sa crestem plantutele din ce in ce mai bine, pana le-am stapanit.

Primul nostru client, prima factura emisa, este chiar Joseph Hadad, care ne-a ramas client pana in ziua de azi, cu comenzi saptamanale", a povestit Cristi.

Tanarul re ...citeste mai departe despre "Afaceri neobisnuite: Un tanar produce microplante pentru restaurante de lux" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 312 ori

comments powered by Disqus