Agricover a inregistrat o crestere cu 19% a afacerilor anul trecut

Marti, 27 Mai 2014, ora 13:45
1732 citiri
Agricover a inregistrat o crestere cu 19% a afacerilor anul trecut

Agricover, platforma de solutii integrate pentru agricultura, a inregistrat o cifra de afaceri de 1,1 miliarde lei (peste 251 milioane de euro) in anul 2013, in crestere cu 19% fata de anul 2012.

"Cresterea sanatoasa a grupului Agricover in 2013 a avut la baza consolidarea continua a parteneriatelor cu fermierii si procesatorii. Rezultatele reflecta performanta modelului nostru de business puternic integrat, capabil sa surprinda profund nevoile fermierilor si sa ofere solutii adaptate si eficiente. Ne referim aici la solutiile integrate ce sustin pe mai multe planuri dezvoltarea fermelor, dublate de asigurarea unui management eficient al riscurilor", a declarat Robert Arsene, Director General al Grupului Agricover.

1,8 milioane de euro - investitie in implementarea sistemului informatic SAP

Agricover a implementat cel mai complex sistem informatic dezvoltat pentru o companie din domeniu, incluzand in fluxurile de business: Cereale, Inputuri, Livestock, Siloz, cu toate activitatile conexe - Credit Control, Logistica, Contabilitate, Trezorerie.

"SAP este o platforma ce asigura eficientizarea activitatilor si a modului de lucru, sustinand excelenta noastra operationala de care avem nevoie pentru a gestiona rapid si eficient un business mult mai mare si mai complex. Acest sistem va deveni pentru noi un real instrument ce asigura servicii prompte clientilor. Investitiile anului 2013 au totalizat 1,8 milioane de euro directionati catre implementarea sistemului informatic, dar si catre optimizarea capacitatilor de depozitare pentru cereale", a spus Arsene.

Agricover, dezvoltare sustenabila si un model de business

Cresterea afacerilor este un rezultat direct al preocuparii Agricover pentru dezvoltare sustenabila demonstrata in perfomantele inregistrate pe principalele linii de business.

Agricover Cereale si-a concentrat strategia de business pe solutii de risc management eficiente si identificarea celor mai bune canale de valorificare a recoltelor fermierilor. Rezultatele pozitive vin si din colaborarea eficienta cu clientii Agricover Cereale care beneficiaza permanent de consultanta in luarea celor mai bune decizii privind vanzarea recoltelor si acces constant la informatii din piata. In 2013, Agricover a tranzactionat peste 700.000 de tone de cereale si oleaginoase.

O alta divizie care a avut o evolutie notabila in 2013 este Agricover Credit IFN. Cresterea diviziei a fost generata de crearea unor produse inovatoare care raspund nevoilor fermierilor si sustin dezvoltarea acestora - ca de exemplu Creditul Instant, creditul pentru achizitia de teren agricol si creditul pentru utiliaje noi si second-hand. Anul trecut, divizia a acordat credite catre 1.300 de fermieri, totalizand 642 milioane de lei.

Divizia Agricover Livestock asigura valorificarea productiei a 90 de ferme de porci din cele 135 ferme independente existente in Romania - totalizand 160.000 de capete de porci in 2013. Din aprilie 2013 Agricover a inceput activitatea de achizitie si valorificare de lapte catre cei mai mari procesatori, ajungand pana la un nivel de 100.000 de litri lapte zilnic (totalizand 13 milioane de litri de lapte).

Suportul real dedicat fermierilor, transpus in siguranta totala in desfacerea productiei, plata rapida a produselor valorificate si prefinantarea ciclului de productie au fost coordonatele strategice ale diviziei Livestock ce au contribuit la cresterea diviziei in anul trecut.

2014: Eficienta afacerii si agricultura performanta

Semnalele venite din partea fermierilor romani sunt pozitive. Exista o preocupare constanta legata de eficientizarea activitatii in ferma si pentru maximizarea productivitatii. Tot mai multi agricultori au inteles ca fara o agricultura de precizie, ajutata de tehnologie si inovatie, randamentele nu pot fi competitive.

"Tot mai multi fermieri sunt preocupati de gasirea unor solutii de crestere a randamentului si profitabilitatii. Agricover a previzionat aceste tendinte si pune la dispozitie o intreaga platforma ce genereaza performanta si eficienta in afacerile fermierilor", a adaugat directorul general al Agricover Grup.

Tendintele care se contureaza in viitorul apropiat creioneaza un portet al fermierului preocupat de modernizarea fermei si utilizarea celor mai noi tehnologii. Este constient de rolul pe care il joaca inovatia in domeniu, de abordarea de solutii competitive pentru vanzarea recoltelor, de solutii de finantare pentru dezvoltarea fermei. Se mai remarca in randul fermierilor si migrarea catre zona de integrare de business-uri conexe si de urcare pe lantul valoric - ferme de animale, prestare servicii in agricultura - depozitare, lucrari agricole, achizitie de teren pentru cresterea fermei, dezvoltarea catre legumicultura sau alte zone de productie agricola specializata.

"Maturizarea agriculturii si intelegerea mediului in care vom opera, traseaza de la sine obiectivul principal pentru anul 2014. Evolutiile in randul viziunii fermierilor impun continuarea dezvoltarii operationale a Agricover tocmai in ideea de a asigura servicii complete si de calitate clientilor, continuarea extinderii platformei si competentelor in zonele de dezvoltare necesare fermierilor. De aceea ne concentram pe consolidarea modelului de business care sa ofere clientilor solutii rapide si eficiente pentru cresterea performantei fermei, implementam sisteme informatice astfel incat, in timp, sa reusim minimizarea riscurilor tuturor partenerilor, eficienta si productivitate", a mai spus Robert Arsene, Director General Agricover Grup.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#agricover rezultate, #previziuni agricover, #companie agribusiness , #Stiri Companii