Ambasadorul Austriei combate ideea cu "vanzarea tarii" si prezinta beneficiile companiilor straine

Marti, 20 Iunie 2017, ora 20:33
1099 citiri
Ambasadorul Austriei combate ideea cu "vanzarea tarii" si prezinta beneficiile companiilor straine
Foto: captura video YouTube

In contextul in care anumite segmente ale opiniei publice vorbesc de "vanzarea" tarii catre companii straine, o astfel de dezbatere ar trebui sa ia in calcul faptul ca nu conteaza cine aduce capital in Romania, iar companiile straine transfera competente si noi standarde de calitate, a declarat, marti, ambasadorul Austriei la Bucuresti, Gerhard Reiweger.

In opinia sa, faptul ca Austria este al doilea investitor in Romania reprezinta un beneficiu pentru ambele state si pentru Uniunea Europeana in ansamblu.

"Anumite parti ale opiniei publice au o atitudine critica fata de investitiile straine, exista discutii cu privire la tarile mari care 'au cumparat parti ale tarii'.

De ce spun aceasta? Pentru ca eu cred ca trebuie sa discutam despre ceea ce inseamna piata interna comuna. Intr-o piata comuna functionala, nu are importanta daca banii vin din Germania, Suedia, Austria sau Romania (...) Implicarea companiilor din alte tari nu inseamna doar bani, ele nu aduc doar capital, ci este vorba de tranfer de competente, de standare si de creativitate", a declarat ambasadorul Reiweger, in deschiderea Profit Growth Forum, organizat cu sprijinul BNR.

El a atras atentia ca, de fapt, in astfel de cazuri este vorba despre dezvoltarea pietei interne a UE, iar acest lucru este in beneficiul tuturor, inclusiv al romanilor care sunt liberi sa munceasca in orice stat comunitar.

Ambasadorul Austriei a subliniat, totodata, ca Romania are toate optiunile unui stat membru si nu este o tara lasata in urma, cum cred unii romani.

"Chiar si conceptul Uniunii cu viteze diferite inseamna ca tarile care vor sa o ia inainte au dreptul sa o ia inainte. De ce nu este Romania lider intr-un domeniu, de ce nu ia initiativa, de ce nu gaseste aliati in UE pentru proiectele sale? Astfel trebuie pusa problema", a mai spus Reiweger.

Ambasadorul a recomandat ca autoritatile sa aiba in vedere strategii regionale de dezvoltare, atat din punct de vedere turistic, cat si, mai larg, economic.

"O regiune turistica si de dezvoltare ar trebui sa fie Bucuresti-Brasov, poate. Bucurestiul, cu weekend in Brasov, ar putea fi o idee. Imanginati-va ca ar fi o autostrada pe care ai face o ora pana la Brasov. Aeroportul din Otopeni ar fi practic si al Brasovului, desi multor brasoveni nu le place sa auda acest lucru", a mai spus ambasadorul Austriei.

Acesta a vorbit, de asemenea, de importanta formarii unei administratii publice eficiente, pe care intreprinzatorii sa se poata baza, indiferen ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Austriei combate ideea cu "vanzarea tarii" si prezinta beneficiile companiilor straine" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Gerhard Reiweger companii straine Romania, #Gerhard Reiweger investitori Austria Romania, #ambasador Austria Profit Growth Forum , #Stiri Companii