Anadarko - despagubiri de 4 miliarde de dolari pentru poluarea din Golful Mexic

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 16:24
1770 citiri
Anadarko - despagubiri de 4 miliarde de dolari pentru poluarea din Golful Mexic
Golful Mexic

Gigantii petrolieri BP si Anadarko au ajuns la un acord privind cheltuilelile pentru reducerea impactului deversarilor de petrol din Golful Mexic, provocate de acestia.

In urma acordului, Anadarko va plati 4 miliarde de dolari pentru actiunile de curatare, cu jumatate mai putin decat ar fi putut plati daca s-ar fi ajuns in instanta.

Prin acest acord, s-a stabilit ca Anadarko va renunta la acuzatiile de neglijenta, aduse la adresa BP si ca va fi exclusa de la plata altor amenzi guvernamentale.

La aflarea acestei stiri, actiunile grupului petrolier au inregistrat o crestere de 2,1 % la STOXX Europe 600 Oil si Gas Index, dupa cum informeaza Reuters.

Anadarko, partener Macondo cu 25% din actiuni, a fost obligata sa plateasca 25% din costurile compensatorii pentru daunele provocate in golf. Compania ar fi putut evita aceste cheltuieli, numai in cazul in care neglijenta BP ar fi fost dovedita in mod clar.

Reprezentantii BP au declarat ca factura totala privind costurile compensatorii pentru deversarea de petrol din golf se ridica la un total de 42 de miliarde de dolari. Din acestia, se presupune ca Anadarko ar fi trebuit sa plateasca 9,6 miliarde de dolari.

In luna mai, BP a mai primit si de la cel de-al treilea partener din grupul Macondi, Mitsui & Co, 1,1 miliarde de dolari, pentru a acoperi 10% din costurile pentru curatirea zonei afectata de deversari.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Anadarko BP poluare Golf Mexic, #despagubiri poluare Golf Mexic , #Stiri Companii