Apple vrea sa vanda obligatiuni de 5 miliarde de dolari

Marti, 03 Februarie 2015, ora 09:36
1440 citiri
Apple vrea sa vanda obligatiuni de 5 miliarde de dolari
Foto: manafu.ro

Apple intentioneaza sa vanda obligatiuni in valoare de 5 miliarde de dolari, a patra emisiune din ultimii doi ani, in conditiile in care pastreaza rezervele in numerar in strainatate pentru a le proteja de fiscul american, potrivit unei persoane apropiate situatiei, transmite Bloomberg.

Vanzarea va avea loc in pana la cinci transe, iar cea mai lunga perioada de maturitate va fi de 30 de ani.

Fondurile astfel obtinute vor fi folosite la rascumparari de titluri, plata dividendelor si rambursarea de datorii, a precizat sursa.

Apple a emis in total obligatiuni echivalente cu 32,5 miliarde de dolari, din care bonduri de 17 miliarde de dolari in aprilie 2013 care, la acea data, au fost cea mai mare vanzare de obligatiuni facuta vreodata de o companie.

Ultima emisiune de obligatiuni a Apple, de 2,8 miliarde euro (3,17 miliarde dolari), a avut loc in noiembrie anul trecut si a permis companiei sa finanteze recompensarea actionarilor fara utilizarea fondurilor din strainatate, care ar fi fost supuse taxelor de repatriere aplicate de SUA.

Emisiunea de obligatiuni va avea loc dupa ce Apple a raportat o crestere de 30% a veniturilor, la 74,6 miliarde de dolari, in primul trimestru fiscal (octombrie-decembrie). Profitul net a urcat cu 38%, la nivelul record de 18 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Apple vanzare obligatiuni, #Apple fonduri , #Stiri Companii