ArcelorMittal profita de cresterea cererii de otel si redeschide un furnal in Franta

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 16:17
3213 citiri
ArcelorMittal profita de cresterea cererii de otel si redeschide un furnal in Franta

ArcelorMittal, cel mai mare producator mondial de otel, va reporni luna aceasta un furnal din nordul Frantei ca urmare a unei usoare cresteri a cererii de otel in Europa, transmite Reuters.

Furnalul de la Dunkerque, aflat in conservare din august 2012, va fi redeschis la 17 ianuarie. Acest furnal, cu o capacitate anuala de un milion de tone, este unul din cele trei furnale de la fabrica din Dunkerque, care poate produce opt milioane tone de otel.

"In acest moment, se inregistreaza o modesta redresare in Europa, datorita refacerii stocurilor de otel in Europa", se arata in declaratia ArcelorMittal.

Industria otelului din Europa se confrunta cu un exces al capacitatilor de productie pe termen lung, iar problemele economice au afectat cererea, determinand ArcelorMittal sa inchida furnale in Franta si Belgia.

Anul trecut, cererea de otel in Europa a scazut cu 8%, a estimat recent ArcelorMittal, declinul cererii ajungand cumulat din 2007 si pana in 2012 la 29%. Conform firmei StarMine, analistii estimeaza ca in 2012 ArcelorMittal a inregistrat un profit net de 529 milioane de dolari si un profit de baza de 7,1 miliarde de dolari.

ArcelorMittal este cel mai mare producator mondial de otel, cu operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, ArcelorMittal detine unitati de productie la Galati (est), Iasi (est), Roman (nord-est) si Hunedoara (centru).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#redeschidere furnal Franta, #furnale ArcelorMittal, #piata otel Europa, #rederesare cerere otel , #Stiri Companii