ArcelorMittal si guvernul Frantei se cearta pe fabrica de la Florange

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 09:01
1594 citiri
ArcelorMittal si guvernul Frantei se cearta pe fabrica de la Florange

Negocierile intre compania ArcelorMittal, care intentioneaza sa inchida o parte din complexul de la Florange (nord-estul Frantei) si guvernul socialist francez, care ameninta cu nationalizarea, au continuat. transmite AFP.

"Intre doua solutii, se cauta o a treia cale", a declarat pentru AFP o sursa apropiata dosarului, fara sa faca alte precizari.

Potrivit unor informatii de presa, a treia cale ar consta in inchiderea segmentului propus de Mittal, cu redistribuirea tuturor celor 650 de salariati. Negocierile ar urma sa se desfasoare si in weekend, arata palatul Elysee, iar purtatorul de cuvant al ArcelorMittal a aratat ca firma de otel vrea sa ajunga la un acord.

De acum, presedintele Francois Hollande va decide sau nu nationalizarea, a spus ministrul Relansarii productiei, Arnaud Montebourg, care a vorbit vineri cu grupul de salariati de la Florange instalati de doua zile in fata ministerului.

Cand a anuntat la 1 octombrie intentia de a inchide sectia de producere a otelului brut din complex, ArcelorMittal a spus ca vrea sa pastreze celelalte segmente si a dat 60 de zile guvernului pentru a gasi un cumparator.

S-a dovedit insa imposibila gasirea unui candidat pentru singura parte din complex scoasa la vanzare de ArcelorMittal, arata Arnaud Montebourg, care asigura ca are oferte pentru intregul complex. "Avem pe cineva care vrea sa preia complexul, un producator de otel, un industrias dispus sa investeasca pana la 400 milioane de euro" pe platforma, spunea ministrul miercuri.

Dincolo de ponderea sa reala (650 de salariati din cei 20.000 ai ArcelorMittal din Franta), Florange a devenit simbolul dezindustrializarii franceze, care a implicat desfiintarea a 750.000 de locuri de munca in ultimii zece ani.

Este un simbol cu mare miza politica pentru Francois Hollande: la Florange s-a angajat in campania prezidentiala sa determine votarea unei legi care sa constranga firmele care inchid uzine sa le cedeze altcuiva care sa le preia.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#negocieri ArcelorMittal Franta, #negocieri ArcelorMittal guvern francez, #inchidere ArcelorMittal Franta, #nationalizare ArcelorMittal Franta , #Stiri Companii