Asesoft Technologies a mai prins un contract cu statul. 3,6 milioane euro de la Educatie

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 13:32
2783 citiri
Asesoft Technologies a mai prins un contract cu statul. 3,6 milioane euro de la Educatie
MECTS va achizitiona software, servicii IT si consultanta

Asesoft Technologies a castigat un contract in valoare de aproape 3,64 milioane de euro (16,375 milioane de lei) pentru implementarea Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR) atribuit prin licitatie de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Contractul prevede achizitionarea de catre MECTS de pachete de software si sisteme informatice, servicii de programare si consultanta si de dezvoltare de aplicatii, precum si consultanta in afaceri, management, servicii conexe si servicii de formare specializata.

La licitatia deschisa au fost depuse si admise doua oferte, iar criteriul de atribuire a fost "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic".

Asesoft a "subcontractat" cea mai mare parte a contractului

Asesoft Technologies a subcontractat cea mai mare parte a acestui contract, in valoare de peste 16 milioane de lei (circa 3,57 milioane euro), companiei Siveco.

Sebastian Ghita a "instrainat "un imobil companiei Asesoft Technologies. Sursa Foto: CDep.ro

Numele "Asesoft" este legat de Sebastian Ghita, in prezent deputat PSD, grupul de firme fiind infintat de acesta la inceputul anilor 2000.

Totusi, Ghita a declarat ca vandut participatiile detinute la firmele din grupul Asesoft in urma cu doi ani, fara a preciza si cumparatorul.

In declaratia de avere depusa la jumatatea anului, Sebastian Ghita arata ca nu este actionar la nicio societate comerciala. In declaratie se mai arata si ca in 2012 a "instrainat" un imobil, in valoare de 525.000 lei, companiei Asesoft Technologies. De asemenea, se arata ca i-a acordat in nume personal, un imprumut de 90,3 milioane de euro lui Iacobescu Alexandru.

A doua chemare la "tabla"

Asesoft International, intr-un consortiu format cu Orange Romania, a depus o oferta pentru conectarea la internet a unui numar de 2.446 scoli, valoarea contractului fiind estimata la 148,6 milioane de lei (34,2 milioane de euro).

Ofertele au fost depuse la finele lunii martie, conform datelor Ministerului Educatiei.

In luna octombrie 2012, Ministerul Educatiei a anuntat ca va organiza, in 4 decembrie, o licitatie pentru cumpararea echipamentelor si serviciilor IT&C necesare conectarii la internet a unui numar de 2.446 scoli.

In urma unor cereri depuse de Arcole International SRL, Creativ TSD Business SRL si Alcatel-Lucent Romania SRL, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a hotarat, in noiembrie, suspendarea licitatiei organizata de Ministerului Educatiei.

Afacerile bune pentru ambele companii

Asesoft Technologies a avut, anul trecut, conform datelor publicate de Ministerul Finantelor, o cifra de afaceri de 19,2 milioane de euro (peste 4,3 milioane de euro) si un profit de 2,43 milioane lei (peste 540.000 euro).

Siveco a avut, in 2012 o cifra de afaceri consolidata de 68 de milioane euro. Exporturile reprezinta aproximativ 30% din cifra de afaceri SIVECO Romania, pondere pe care compania intentioneaza sa o majoreze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#Asesoft Technologies, #licitatie MECTS, #Siveco invatamant , #Stiri Companii