Ion Taran Baciu, un taran din muntii Bucovinei, le arata orasenilor cum se traieste natural si sanatos: muschiul betiv perpelit pe jar, chisca cu hribi, zacusca de la manastire, poalele-n brau, jamboanele, toba, pastrama sau carnatii 100% naturali au fost gustati de personalitati din toata lumea, de la europarlamentari, pana la regina Angliei sau doctorul lui Barack Obama.
Sursa de inspiratie i-a fost fratele tatalui sau, Mos Toader, mare mester casap, un etalon in ale macelariei din satele din Bucovina. In Al Doilea Razboi Mondial, unchiul lui Baciu a fost bucatar si seful popotei Armatei a II-a Romane, la Cotul Donului.
"Am invatat de la unchiul Toader, care taia porcii in tot satul. Nici sapte ani nu aveam si umblam cu el prin lume, ca ucenic. Atunci am invatat cum se prepara carnea si atunci mi-a picat draga meseria", povesteste Baciu pentru Ziare.com.
Ignatul era, bineinteles, cea mai aglomerata perioada. Isi aminteste ca facea cu noaptea-n cap focul la cazan, ca sa ...citeste mai departe despre "Au reusit in afaceri O reteta de succes: Roadele respectarii traditiei - Bucatele de La Baciu" pe Ziare.com