Austriecii de la OMV au decoperit un nou zacamant de petrol in Libia

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 14:40
1644 citiri
Austriecii de la OMV au decoperit un nou zacamant de petrol in Libia

Compania austriaca OMV a descoperit un nou zacamant de petrol in Libia, aceasta fiind prima descoperire a companiei in aceasta tara de la revolutia din 2011, se arata intr-un comunicat al grupului.

Zacamantul Murzuq, aflat la 800 de kilometri sud de capitala Tripoli, este operat de spaniolii de la Repsol, care detin o participatie de 40%, in timp ce OMV si francezii de la Total au cate 30%.

"Descoperirea in Libia confirma potentialul acestei tari pentru activitatile de upstream ale OMV", a declarat Jaap Huijskes, membru in Directoratul OMV, responsabil cu activitatea de explorare si productie.

Activitatile de foraj au inceput in luna mai 2013 si vor continua pana la finele anului 2015. Aceasta este prima descoperire de petrol a OMV si a partenerilor sai de la revolutia din 2011, se mai arata in comunicat.

Potrivit detaliilor tehnice ale descoperirii, sonda a fost forata la 1.836 de metri adancime si a identificat 513 barili de petrol pe zi. Perimetrul are o suprafata de 4.400 de kilometri patrati.

Grupul austriac OMV, proprietarul Petrom, a anuntat saptamana trecuta ca in trimestrul al treilea al acestui an productia sa de petrol si gaze a scazut atat fata de trimestrul precedent cat si fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a problemelor de securitate din Libia si Yemen.

Productia totala de hidrocarburi a OMV a scazut pana la 275.000 de barili echivalent petrol in trimestrul al treilea, de la 297.000 boe in trimestrul al doilea al acestui an. Comparativ, in trimestrul al treilea al anului trecut productia OMV s-a situat la 309.000 boe.

De regula, Libia asigura in jur de 10% din productia totala a OMV.

Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al Petrom, cu o participatie de 51,01%. Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#OMV petrol Libia, #zacaminte petrol OMV, #foraj petrol OMV, #zacaminte hidrocarburi , #Stiri Companii