Bitcoin prinde puteri in Romania - cum poti efectua plati in moneda virtuala

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 14:45
2913 citiri
Bitcoin prinde puteri in Romania - cum poti efectua plati in moneda virtuala
Foto: Antonio Eram, CEO Netopia

Peste 6.000 de comercianti vor avea acces de astazi la procesarea Bitcoin, iar pentru a-ti da seama care sunt acestia, trebuie sa cauti doar un indiciu: sa fie parteneri mobilPay.

Informatia apare dupa ce NETOPIA mobilPay, unul dintre cei mai mari procesatori de plati online cu cardul din Romania si liderul platilor mobile de pe piata locala, anunta integrarea tranzactiilor cu Bitcoin, cea mai utilizata moneda virtuala descentralizata din lume.

Potrivit reprezentantilor NETOPIA mobilPay, compania va procesa Bitcoin in urma unui parteneriat incheiat cu BTCXChange.ro, platforma locala de tranzactionare a monedei virtuale, care numara, in prezent, peste 3.000 de utilizatori si care a tranzactionat, in 2014, plati Bitcoin in valoare de 2,5 milioane dolari.

"Odata cu integrarea Bitcoin, facem inca un pas in viitor, iar mobilPay devine singura platforma regionala care integreaza toate metodele posibile de plata: card, mobil, SMS, cash, transfer bancar, apel telefonic si inchidem, momentan, cercul cu Bitcoin.

Toti comerciantii parteneri mobilPay au acces instant, fara efort si costuri de dezvoltare la toate aceste metode de plata", declara Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay.

"Potentialul Bitcoin, dar mai ales al tehnologiilor ce stau la baza lui, este fenomenal, fiind fundamentul urmatorului pas evolutiv in tot ce inseamna on-line, nu neaparat doar servicii de plata. Dorim sa sustinem orice initiativa a comunitatii Bitcoin din Romania, dezvoltatori, comercianti si utilizatori. Suntem deschisi spre viitor", adauga Antonio Eram.

In urma parteneriatului cu BTCXChange.ro, NETOPIA mobilPay reuseste sa devina primul procesator complet de plati din Romania, care include si criptomoneda.

"Stirile din zilele noastre vor deveni, intr-un viitor apropiat, momente de referinta in dezvoltarea pietei de criptomoneda din lumea intreaga. Marcam debutul formarii unor ecosistem descentralizat si, totodata, concretizarea eforturilor comunitatii depuse pentru extinderea sa. Cresterea spectaculoasa a pretului de la un an la altul, cat si rata de adoptie rapida, ne fac sa privim cu incredere spre viitor", afirma Cristian Cora, COO BTCXChange.ro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#plata bitcoin, #platforma plati Bitcoin, #comercianti accepta plata Bitcoin , #Stiri Companii