Bloomberg: Sefii Smithfield vor incasa 85 milioane dolari dupa preluarea de o companie chineza

Vineri, 31 Mai 2013, ora 11:06
1318 citiri
Bloomberg: Sefii Smithfield vor incasa 85 milioane dolari dupa preluarea de o companie chineza

Directorii Smithfield Foods, una dintre companiile cu cele mai slabe rezultate din industria alimentara americana in ultimii cinci ani, ar urma sa incaseze cel putin 85,4 milioane de dolari in urma vanzarii producatorului de carne catre compania chineza Shuanghui International.

Smithfield s-a aflat sub presiune din partea celui mai mare actionar din cauza rezultatelor mai slabe decat ale competitorilor Hormel Foods Corp. si Tyson Foods, scrie Bloomberg.

Continental Grain, cu o participatie de 6,8% la Smithfield, a cerut chiar numirea unei noi conduceri si divizarea companiei in trei afaceri separate, intrucat avansul preturilor la furaje face neprofitabila divizia de crestere a porcinelor.

Suma toala pe care ar urma sa o incaseze sefii Smithfield este bazata pe pachetele de actiuni si optiunile de achizitie de noi titluri ale primilor cinci directori ai companiei, arata calcule ale Bloomberg.

Directorul general, C. Larry Pope, detine actiuni evaluate la 25,4 milioane de dolari, la pretul de 34 de dolari pe titlu oferit de Smithfield, arata documente transmise bursei din SUA in mai.

Pope ar primi inca 11 milioane de dolari pentru optiunile de achizitie de actiuni, conform celor mai recente date disponibile. Ceilalti patru directori luati in calcul de Bloomberg vor primi, de asemenea, bani in schimbul optiunilor de achizitie de actiuni.

Un reprezentant al Smithfield a refuzat sa comenteze asupra sumelor care vor fi incasate.

Directorii de top ai Smithfield, printre cei mai bine platiti din industrie, vor ramane si dupa preluarea companiei de catre investitorii chinezi.

Sumele primite de directorii Smithfield vor creste daca acestia parasesc firma in urmatorii doi ani

Cei cinci directori vor incasa sume si mai mari daca trebuie sa paraseasca Smithfield in procesul de preluare sau in termen de doi ani de la schimbarea proprietarului.

Intr-o astfel de situatie, acestia vor primi 126,4 milioane de dolari.

Pope a avut anul trecut un pachet salarial de 16,5 milioane de dolari. Ceilalti patru sefi Smithfield analizati de Bloomberg sunt vicepresedintele Joseph W.

Luter IV, descendent al familiei care a fondat Smithfield, directorul financiar al companei, Robert Manly, directorul operational, George Richter, directorul finaciar, Joseph Sebring, si presedintele Smithfield, Joseph W Luter III.

Shuanghui si Smithfield au anuntat, saptamana aceasta, un acord care prevede preluarea companiei americane de catre producatorul chinez de carne printr-o tranzactie care include datoria neta a Smithfield si evalueaza compania, cu afaceri si in Romania, la 7,1 miliarde de dolari.

Conform acordului incheiat de cele doua companii si aprobat in unanimitate de consiliile directoare ale companiilor, Shuanghui va prelua toate actiunile Smithfield la un pret cu circa 31% mai mare decat inchiderea din sedinta de marti, anterioara anuntului.

Finalizarea tranzactiei depinde de indeplinirea unor conditii, inclusiv obtinerea acordului actionarilor Smithfield si a avizelor din partea autoritatilor americane. Cele doua companii se asteapta sa finalizeze tranzactia in a doua jumatate a anului.

Grupul american a intrat pe piata romaneasca in 2004, cand a cumparat firmele Agrotorvis si Comtim Grup. Smithfield a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distributie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucuresti, precum si un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#preluare Smithfield China, #achizitii companii industria alimentara, #bonus directori preluare Smithfield , #Stiri Companii