Cat a "saracit" Donald Trump de cand este presedinte

Joi, 22 Iunie 2017, ora 11:55
1621 citiri
Cat a "saracit" Donald Trump de cand este presedinte
Foto: Ziare.com

Averea neta a presedintelui american Donald Trump a scazut la 2,9 miliarde de dolari, de la 3 miliarde de dolari in 2016.

Aceasta scadere arata ca spatiile de birouri detinute de liderul de la Casa Alba nu aduc atat de multi bani cat au anticipat bancile care i-au imprumutat bani, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

Calculele, facute la cinci luni de la inaugurarea lui Trump ca presedinte al Statelor Unite, pe 21 iunie, se bazeaza pe datele obtinute de la banci, documente referitoare la ipoteci, rapoarte anuale si o noua declaratie financiara publicata de Trump pe 16 iunie.

Scaderea a fost determinata in mare parte de scaderea valorii a trei cladiri de birouri din Manhattan, pentru care datele bancilor care l-au finantat pe Trump ofera o imagine consistenta, si anume ca performantele lor sunt sub cele estimate la momentul cand Trump a obtinut credite.

Imobilele - Trump Tower, 40 Wall Street si 1290 Avenue of the Americas, un turn la care Trump detine o participatie de 30% - sunt victimele schimbarilor care au avut loc pe piata birourilor din New York, unde chiriasii sunt atrasi de zgarie-nori noi, iar cererea pentru proprietatile vechi este in scadere.

Calculele Bloomberg, bazate anterior pe estimarile bancilor, sunt realizate in functie de rezultatele financiare reale ale celor trei proprietati dezvaluite de managerii trusturilor care detin datoriile lui Trump.

Valoarea actuala a acestor proprietati a fost revizuita in scadere cu 380 de milioane de dolari.

Reprezentantii Trump Organization au refuzat sa comenteze.

Trump si-a facut publica declaratia de avere: pe ce este cladit imperiul de afaceri al presedintelui SUATrump da asigurari ca isi va dona salariul si a anuntat si cand o va face. A pus presa sa aleaga unde sa mearga baniiTrump s-a retras din afaceri, lasandu-le pe mana fiilor sai. Contestatarii spun ca ramane in conflict de interese

Scaderea valorii celor trei turnuri a fost compensata aproape in totalitate de succesul altor activitati ale imperiului Trump. Portofoliul sau de active lichide, intre care numerar, a crescut la 230 de milioane de dolari, de la 170 de milioane de dolari, in urma vanzarii unor apartamente si a altor sume incasate de Trump International Hotel Las Vegas, precum si a vanzarii unui penthouse in Manhattan.

Presedintele a vandut majoritatea portofoliului sau de actiuni vara trecuta, a declarat in decembrie un purtator de cuvant.

Companiile lui Trump au incasat noi com ...citeste mai departe despre "Cat a "saracit" Donald Trump de cand este presedinte" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#avere neta Trump scazut, #Trump avere 2017, #avere Trump presedinte SUA , #Stiri Companii