Cate firme SR L-D sunt active la nivel national - Florin Jianu (PTIR)

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 14:43
2225 citiri
Cate firme SR L-D sunt active la nivel national - Florin Jianu (PTIR)
Foto: ziuaconstanta.ro

Peste 17.000 de firme de tip SR L-D (microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant) sunt active in prezent, la nivel national, inregistrandu-se o crestere de 6.000 de companii raportat la anul anterior, a declarat marti presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR), Florin Jianu.

"Cresterea numarului de antreprenori debutanti este un semn clar ca tot mai multi romani fara experienta in domeniu aleg sa se bazeze pe sprijinul oferit prin intermediul programelor guvernamentale, sa contribuie la dezvoltarea economiei romanesti si sa creeze noi locuri de munca. In prezent, la nivel national sunt active 17.000 de firme de tip SR L-D, inregistrandu-se o crestere de 6.000 de companii raportat la anul anterior. Ca urmare, instrumentele pe care trebuie sa le cream in continuare ar trebui sa se bazeze pe acelasi parteneriat public-privat, in urma caruia a rezultat si Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor apartinand intreprinzatorilor tineri (S.R.L.-D)", a spus Florin Jianu, transmite Agerpres.

Acesta a precizat, totodata, ca va continua sa propuna Guvernului instrumente care sa sustina integrarea tinerilor si consolidarea mediului de afaceri.

"Pornind de la initiativa de succes pe care am propus-o in urma cu 4 ani, voi continua sa propun Guvernului instrumente care sa sustina integrarea tinerilor si consolidarea mediului de afaceri. Autoritatile trebuie sa tina cont de aportul firmelor nou infiintate in domeniul IT, a caror contributie la Produsul Intern Brut a fost de 5,1% in 2014, exact la acelasi nivel ca si agricultura. Investitiile in agricultura au fost insa de ordinul miliardelor, deci ca atare sectorul IT - unde investitiile sunt mult mai mici - are un potential foarte mare", a mai spus presedintele PTIR.

Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania a organizat, marti, un bilant al activitatii desfasurate in cadrul proiectului "Growing-up", parte a programului Erasmus for Young Entrepreneurs.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, obiectivul programului vizeaza realizarea unui schimb de experienta si bune-practici intre antreprenori, cu privire la obstacolele si provocarile intampinate in lansarea unui start-up si dezvoltarea afacerii. Se pune accent pe un 'on-the-job training' pentru noii antreprenori, permiterea accesului pe piata europeana si identificarea unor noi potentiali parteneri, precum si facilitarea unor oportunitati de networking.

"Initiativa Erasmus for Young Entrepreneurs este un program de schimb transfrontalier sustinut de catre Comisia Europeana, care ofera antreprenorilor noi sau aspiranti sansa de a invata de la antreprenorii cu experienta care conduc mici companii in alte tari europene.

Schimbul de experienta are loc in cadrul unui stagiu cu antreprenorul cu experienta, ceea ce permite antreprenorului nou sa dobandeasca abilitatile necesare conducerii unei mici firme. Gazda beneficiaza de perspective noi privind compania pe care o conduce si are ocazia sa coopereze cu parteneri straini sau sa afle mai multe informatii despre pietele noi", se mai spune in comunicat.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Florin Jianu firme, #firme active Romania , #Stiri Companii