Cativa bucuresteni lupta in instanta cu dezvoltatorii imobiliari care vor sa umple cu blocuri malul lacului Baneasa

Luni, 22 Octombrie 2018, ora 08:21
1408 citiri
Cativa bucuresteni lupta in instanta cu dezvoltatorii imobiliari care vor sa umple cu blocuri malul lacului Baneasa

Mai multi bucuresteni care locuiesc pe malul sudic al lacului Baneasa, in cartierul Damaroaia, sunt hotarati sa blocheze, in instanta, constructia unui bloc de apartamente ce ar urma sa se ridice, in curand, printre casele lor. Oamenii sunt suparati pe autoritati, care - in ciuda faptului ca n-au construit in zona nici sistem functional de canalizare, nici drumuri si nici parcari - le permit, totusi, dezvoltatorilor imobiliari sa aglomereze cartierul de case cu blocuri mari, construite adesea fara respectarea regulilor urbanistice.

De mai bine de un deceniu, bucurestenii care locuiesc pe malul lacului Baneasa - intr-o zona destinata "cladirilor individuale mici", potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ) - se uita neputinciosi cum cartierul li se umple, incetul cu incetul, cu blocuri. La inceput, oamenii au sesizat autoritatile locale si le-au cerut sprijinul. Cand au vazut, insa, ca nimanui nu-i pasa de problemele lor, cativa dintre proprietarii din zona au infiintat Asociatia pentru protectia lacului Baneasa si au inceput sa lupte pe cont propriu pentru rezolvarea problemelor din cartierul lor.

Remus Serban, presedintele asociatiei, a explicat pentru Ziare.com ca oamenilor care si-au construit case in zona, autoritatile le-au impus sa respecte regulile de urbanism. In consecinta, oamenii au lasat suficient spatiu verde in jurul caselor. In plus, inaltimea cornisei (partea superioara a peretilor, pe care se sprijina acoperisul - n.red.) a fost de maxim 10 metri. In schimb, pentru blocuri nu s-au respectat aceleasi reguli.

"La acest moment, sunt 10 blocuri aici, in cartier, pe malul lacului. In plan si aceste constructii aratau tot ca niste case. Unele mai lungi, ce-i drept, dar cu nivelul de inaltime al unor case. Numai ca intre ce fusese planificat si ce s-a construit, au aparut diferentele pe care le puteti vedea", a declarat Remus Serban.

Ce-i drept, pe strada Nufarului se inalta 3 blocuri mari si inalte, care numai "cladiri individuale mici" nu se pot numi. Apoi, de cum intri pe strada Liliacului, dai cu ochii alte 2 blocuri voluminoase, in mod clar mai inalte decat majoritatea cladirilor din zona. Langa ele, o alta scara de bloc e in constructie. Iar in camp, printre balarii, spre malul lacului, se mai vad inca doua scari de bloc. Practic, intr-o zona in care n-ar trebui construite cladiri care sa aiba mai mult de 2 etaje si o mansarda, s-au construit si imobile cu 5 niveluri!

Deja patiti - stiind ca unii dintre dezvoltatorii imobiliari ...citeste mai departe despre "Cativa bucuresteni lupta in instanta cu dezvoltatorii imobiliari care vor sa umple cu blocuri malul lacului Baneasa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#constructia bloc strada Liliacului, #blocuri Damaroaia lac Baneasa, #contructie blocuri lac Baneasa , #Stiri Companii