Cea mai mare banca din SUA se teme de concurenta Facebook si Google

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 09:02
1343 citiri
Cea mai mare banca din SUA se teme de concurenta Facebook si Google

JPMorgan Chase, cea mai mare banca din Statele Unite, se teme de intrarea unor companii precum Facebook si Google pe piata serviciilor financiare, potrivit directorului general al institutiei de credit, Jamie Dimon, citat de Bloomberg.

"Suntem unul dintre cele mai mari sisteme de plata din lume, dar vom intampina concurenta din partea Google, Facebook si a altora", a spus Dimon la o conferinta Euromoney organizata la Riad, capitala Arabiei Saudite, potrivit Mediafax.

Facebook si Google concureaza pentru prezenta pe piata globala a platilor electronice, cu o valoare estimata de pana la 1.800 de miliarde de dolari pe an, potrivit unui raport Capgemini.

Google a creat Wallet, un sistem care utilizeaza smartphone-urile, in timp ce Facebook vrea sa obtina in Irlanda aprobari pentru un serviciu care sa permita utilizatorilor sa depuna bani prin intermediul site-ului, a scris in aprilie cotidianul Financial Times, fara sa noteze sursele informatiei.

Autoritatile de reglementare trenbuie sa se decida daca ar trebui sa supravegheze aceste companii daca ofera servicii financiare.

"In niciun caz Google nu vrea sa fie o banca reglementata", a spus el.

Apple, care are informatii despre peste 400 de milioane de carduri prin iTunes Store, analizeaza o extindere a sistemului de plati prin dispozitive mobile, a declarat in ianuarie o sursa apropiata situatiei. PayPal, sistemul de plati online detinut de eBay, asigura aproximativ 40% din veniturile companiei americane, arata calculele Bloomberg.

JPMorgan va continua sa concureze pe aceasta piata si in noul context. "Vrem sa facem mai usor transferul de bani, autentificarea identitatii si sa reducem frauda. Vom concura si avem multi specialisti in analiza datelor", a spus seful JPMorgan.

De asemenea, concurenta din partea institutiilor financiare nebancare este in crestere, intrucat bancile trebuie sa respecte standarde tot mai stricte la nivel global referitoare la capitalizare. Firme specializate in acordarea de imprumuturi, fonduri monetare si alte institutii financiare ofera servicii similare celor ale bancilor intr-un climat mult mai putin reglementat.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#piata servicii financiare, #plati electronice, #JPMorgan Chase, #compania facebook, #servicii Google , #Stiri Companii