Cel mai mare actionar privat al Oltchim propune ca statul sa elaboreze planul de reorganizare

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 16:00
1618 citiri
Cel mai mare actionar privat al Oltchim propune ca statul sa elaboreze planul de reorganizare
www.energyworld.ro

Compania germana PCC SE, cel mai mare actionar privat al Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), a propus aprobarii actionarilor ca planul de reorganizare a combinatului sa fie elaborat de statul roman, creditorul principal, si sa includa reduceri "adecvate" ale datoriilor.

PCC a introdus pe ordinea de zi a convocatorului adunarii generale extraordinare a actionarilor Oltchim, programata pentru inceputul lunii octombrie, propunerea ca statul, actionarul majoritar, sa elaboreze planul de reorganizare, care ar putea fi avizat la o noua intrunire a actionarilor, transmite Mediafax.

Compania germana detine 32,34% din actiunile combinatului chimic Oltchim, aflata in insolventa din ianuarie 2013.

Planul de reorganizare ar trebui sa includa si reduceri adecvate de creante pentru Oltchim.

"Planul de reorganizare va prevedea si reduceri adecvate si necesare de creante, rezultate in urma negocierii statului cu creditorii, astfel incat planul de reorganizare sa fie implementat cu succes. Aprobarea planului de reorganizare ce urmeaza a fi elaborat conform acestei prevederi se va afla pe ordinea de zi a urmatoarei adunari generale a actionarilor Oltchim", se arata in convocatorul AGA Oltchim.

PCC a mai introdus pe ordinea de zi si alte puncte, care vizeaza prezentarea de catre administratorul judiciar/administratorul special a situatiilor referitoare la pierderile Oltchim, instalatiile societatii, indeplinirea obligatiilor de mediu si plata salariilor.

La adunarea actionarilor va fi votata si o propunere de completare a obiectului de activitate al societatii.

Ministerul Economiei are o participatie de 54,8% la Oltchim, fiind urmat de PCC, cu 32,34%, in timp ce 11,37% din actiuni se afla in proprietatea unor persoane fizice, iar restul de 1,48% in cea a unor persoane juridice.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt firmele Rominsolv si BDO Business Restructuring.

Administratorii Oltchim au anuntat, la mijlocul lunii august, ca vor scoate din nou la vanzare, in decembrie, firma Oltchim SPV, care detine activele combinatului chimic. Noua incercare de vanzare va avea loc in 15 decembrie.

Incercarile de pana acum de vanzare a Oltchim SPV au esuat. In acest an au fost organizate doua astfel de proceduri, dar fara succes.

Oltchim SPV a fost infiintata in decembrie 2013, de Ministerul Economiei. Oltchim SPV a preluat activele combinatului chimic, evaluate la 305 milioane de euro, dar fara datorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#actionar privat Oltchim, #plan reorganizare Oltchim , #Stiri Companii