CEL.ro a dat in judecata eMag

Joi, 31 Octombrie 2019, ora 09:34
1127 citiri
CEL.ro a dat in judecata eMag
Foto: Facebook/Cel.ro

CEL.ro a dat in judecata eMag acuzand compania de incalcarea Legii 84 din 1998, privind marcile si indicatiile geografice, lege ce reglementeaza, printre altele, drepturile asupra marcilor inregistrate.

Prin intermediul canalului sau de Youtube, seful CEL.ro Tiberiu Pop explica motivele pentru care a apelat la justitie. Tiberiu Pop afirma ca in perioada 02.12.2017 - 09.07.2019 eMag si-a promovat in Google magazinul sau online folosind marca inregistrata CEL.ro, practica ce incalca articolul 90 din Legea privind marcile si indicatiile geografice.

Conform dosarului inregistrat la instanta, Corsar Online, firma detinuta de Tiberiu Pop si care opereaza site-ul CEL.ro, reclama Dante International, firma care administreaza eMAG.

"Cauti www cel ro? Descopera Oferta-eMag.ro

https://www.emag.ro/search/www+cel+ro

Cumpara www cel ro online pe eMAG.ro. Profita acum de preturi avantajoase. Gasesti mai mult decat crezi! Comanda si ai livrare si retur simplu!", este reclama care i-a nemultumit pe cei de la Cel.ro.

Potrivit lui Pop, chiar daca publicitatea nu a fost platita, eMag nu a intreprins actiunile necesare pentru a stopa folosirea marcii, asa cum a facut in cazul marcilor detinute de Naspers, ba mai mult a folosit tehnici de optimizare pentru motoarele de cautare (SEO) pentru a impinge anuntul sau publicitar cat mai sus in rezultate si pentru a induce in eroare cat mai multi clienti aflati in cautarea marcii sale, modalitate de promovare pe care eMag nu a folosit-o doar cu marca CEL.ro, ci si cu multe alte marci inregistrate.

El mai afirma ca in urma acestei activitati pe care o califica drept ilegala si care s-a intins pe o perioada de aproape 2 ani au fost indusi in eroare, din calculele sale, in jur de 51.845 de clienti, fapt ce a prejudiciat CEL.ro de un venit de 781.822 lei.

Mai mult decat atat, publicitatea inselatoare a creat confuzie in randul consumatorilor, in mintea acestora instalandu-se credinta ca CEL.ro a fost cumparat de eMag, precizeaza Cel.ro intr-un comunicat.

De asemenea, seful CEL.ro isi exprima tot prin intermediul clipului si nemultumirea fata de sanctiunea primita de eMag din partea Serviciului Practici Neloiale din cadrul ANAF.

El afirma ca, in ciuda faptului ca termenul legal de solutionare era de 30 de zile, CEL.ro a reusit sa obtina un document care sa ateste ca eMag a fost sanctionat doar dupa 5 luni si in urma a numeroase telefoane, a doua audiente si a unei actiuni in instanta impotriva ANAF.

"Prin pr ...citeste mai departe despre "CEL.ro a dat in judecata eMag" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#celro judecata emag , #Stiri Companii