Cele mai proaste miscari pe care le-au facut companiile in 2011

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 18:00
1407 citiri
Cele mai proaste miscari pe care le-au facut companiile in 2011
Strategii gresite

Daca nu ati avut un an prea bun, poate ca va veti simti mai bine stiind ca macar nu ati dus o companie spre faliment. De la RIM care a incercat sa se autodistruga, pana la HP care a angajat un CEO fara sa-l cunoasca, iata care au fost cele mai proaste miscari de business ale anului 2011.

BusinessInsider.com a selectat cele mai prost inspirate miscari de business din anul acesta.

Fed a sacrificat micile afaceri in favoarea profiturilor aduse de cardurile de credit

Acum un an, Fed a spus ca va duce dobanzile la carduri la 0,12 dolari. In iunie 2011, fara sa existe vreo schimbare a conditiilor economice, s-a razgandit si a dublat taxele la carduri pana la 0,239 dolari. Exact cum isi doreau marile banci si companiile de carduri de credit.

HP a avut un an ingrozitor

De unde sa incepem? Compania a schimbat directorii generali cat de repede a putut, insa nu indeajuns de repede incat sa evite piererile de 12 miliarde de dolari pe care I le-a adus Leo Apotheker. Mai mult, HP si-a omorat hardware-ul bazat pe WebOS cu un cost de 3,3 miliarde de dolari. Apotheker s-a jucat ca un copil cu business-ul HP de PC-uri in valoare de 41 miliarde de dolari.

Inlocuitoarea sa, fosta CEO eBay, Meg Whitman, a pus capat strategiei lui Apotheker inainte ca cerneala sa se usuce pe contractul sau.

Rupert Murdoch s-a transformat in hacker

Reporterii si editorii din trustul lui Murdoch au hack-uit telefonul unei fete care murise in conditii suspecte si i-au sters mesajele. Drept urmare, magnatul de la Newscorp a trebuit sa iasa din licitatia pentru BskyB si sa inchida cel mai bine vandut cotidian din lume.

RIM se prabuseste

Compania care ne-a adus Blackberry a pierdut 70 din cota de piata din cauza incapacitatii managementului de a reactiona la...orice. Anul 2011 a fost plin de esecuri pentru RIM, lansarea Playbook - o tentativa jalnica de a intra pe piata tabletelor - si incercarile repetate de a scoate pe piata sistemul de operare QNX fiind doar doua dintre acestea.

Unde a disparut Oprah?

In luna iunie, cea care era cel mai influent om din SUA si-a incetat show-ul TV dupa 25 de ani de emisie pentru a lansa propriul canal - Oprah Winfrey Network (OWN). Vedeta a disparut imediat din mintea si sufletele fanilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#economie 2011, #afaceri 2011, #hp faliment, #blackberry faliment, #oprah emisiune , #Stiri Companii