Celebrul miliardar chinez Ma stie unde au gresit americanii in ultimii 30 de ani

Marti, 04 Iulie 2017, ora 10:44
1900 citiri

Fondatorul gigantului IT chinez Alibaba, Jack Ma, cel mai bogat om din Asia, este de parere ca americanii au gresit in ultimii 30 de ani pentru ca s-au concentrat prea mult pe razboi si pe Wall Street.

Participand la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elvetia, Jack Ma a fost intrebat in legatura cu globalizarea si reactia la acest fenomen, prin alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte al Statelor Unite, scrie The Independent.

Ma a raspuns precizand ca, in anul 2005, globalizarea parea "o strategie perfecta" pentru Statele Unite: " (Spuneau ca - n.red.) vrem doar IP-ul, tehnologia si brandul si vom lasa celelalte joburi" altor tari precum Mexic si China.

Fondatorul Alibaba a spus despre companiile internationale americane ca "au facut milioane si milioane de dolari din globalizare".

Ma a dat si un exemplu: "Cand am absolvit facultatea, am incercat sa-mi cumpar un pager si costa 250 de dolari. Salariul meu de profesor era atunci de 10 dolari pe luna. Iar costul producerii pagerului era de doar 8 dolari pe chip".

"IBM, Microsoft - profitul pe care l-au facut a fost mai mare decat al celor mai mari patru banci chineze la un loc... Dar unde s-au dus banii?", intreaba chinezul.

Acesta a spus ca in urma cu 30 de ani companiile americane de care auzisera chinezii erau Ford si Boeing, iar astazi oamenii din China vorbesc despre companii din Silicon Valley si Wall Street.

In acelasi timp, Statele Unite au cheltuit multi bani pe conflicte straine. "In ultimii 30 de ani, America a avut 13 razboaie, cheltuind 14.200 de miliarde de dolari", spune Ma.

Apoi, este vorba despre Wall Street: "Banii merg pe Wall Street. Si ce s-a intamplat? Anul 2008. Criza financiara a nimicit 19.200 de miliarde de dolari. Daca banii erau cheltuiti pentru zona Midwest a Statelor Unite, dezvoltand industria acolo?".

Zona Midwest a fost grav afectata de criza financiara - este vorba despre 12 state central-nordice ale tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#Jack Ma americani gresit, #Jack Ma americani Wall Street, #Jack Ma americani bani razboi , #Stiri Companii