Centura Comarnicului va fi construita de trei firme necunoscute

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 18:40
1266 citiri
Centura Comarnicului va fi construita de trei firme necunoscute
Foto: Arhiva Ziare.com

In loc sa construiasca centura Comarnicului cu mari companii de constructii, care au resursele necesare pentru o astfel de lucrare, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a contractat trei societati mici, necunoscute, doua dintre ele fiind italiene. Asta, in conditiile in care lucrarea are un rol crucial: sa fluidizeze traficului pe Valea Prahovei si, astfel, sa le usureze viata miilor de romani care circula prin zona.

CNAIR a incheiat contractul pentru constructia centurii ocolitoare a Comarnicului cu Asocierea Next Level Europe SRL - Eurostrade Srl - Groma Societa di Ingegneria. Durata contractului este de 31 de luni, iar valoarea, 17.043.587 fara TVA, potrivit ZF.

Iata cateva detalii despre societatile care ar urma sa realizeze lucrarea de maxima importanta pentru Romania:

Compania Next Level Europe a fost infiintata in anul 2015 si are 18 angajati. Anul trecut a raportat o cifra de afaceri de aproape jumatate de milion de lei. Nu a facut profit. Dimpotriva, a raportat o pierdere de 477.860 lei. Actionari sunt italienii Andrea si Francesco Palla.

Eurostrade SRL are sediul in judetul Giurgiu, in comuna Comana. Potrivit siteului Finantelor Publice, ultimul bilant al societatii a fost depus in 2014, pe vreme cand aceasta nu avea niciun angajat. In 2013, societatea raportase pierderi de 13.138.066 lei.

A treia societate, Groma Societa, este o firma mica italiana de proiectare, cu pana in 10 angajati infiintata in 2014, informeaza Digi24.

Mai multi experti au sustinut ca, in aceasta situatie, riscul ca lucrarea sa se blocheze este destul de mare. Doua sunt scenariile probabile.

Potrivit unuia dintre ele, castigatorii licitatiei vor subcontracta alte societati pentru realizarea lucrarii. Ar trebui, insa, sa gaseasca unele care accepta sa lucreze un pret mai mic, iar asta nu e usor de facut. In plus, chiar daca ar reusi sa subcontracteze astfel de societati, cel mai probabil lucrarea pe care acelea o vor putea realiza va fi de slaba calitate.

Exista si posibilitatea ca societatile sa declare ca nu pot executa lucrarea. Iar asta va insemna reluarea licitatiei si rezolvarea contestatiilor. Adica timp pierdut si bani publici irositi. Merita mentionat faptul ca precedenta licitatie pentru realizarea centurii Comarnicului fusese lansata la inceputul lui 2016.

Intr-o maniera similara s-a procedat in cazul constructiei centurii de la Mihailesti, Giurgiu. Licitatia organizata de CNAIR pentru acea lucrare a fost ...citeste mai departe despre "Centura Comarnicului va fi construita de trei firme necunoscute" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#constructie centura Comarnic, #castigatori licitatie centura Comarnic, #centura ocolitoare Comarnic , #Stiri Companii