CFR Marfa a disponibilizat aproape 2.300 de angajati

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 14:35
1809 citiri
CFR Marfa a disponibilizat aproape 2.300 de angajati
oradeamagazin.ro

Transportatorul feroviar de stat CFR Marfa a disponibilizat pana in prezent 2.296 de salariati, cei mai multi de la sucursala Banat - Oltenia (622), din totalul de 2.500 de persoane care sunt concediate in acest an, efectivul companiei numarand in prezent 6.561 de angajati.

Pana in acest moment au fost operate concedieri la sucursalele Muntenia - Dobrogea (570 salariati), Banat - Oltenia (622 salariati), Transilvania (540 salariati), Moldova (291 salariati), Centrul de Intretinere si Reparatii Vagoane (207 salariati) si structura centrala CFR Marfa (66 salariati), potrivit informatiilor transmise de companie la solicitarea Mediafax.

"Procesul de disponibilizare se va incheia la data plecarii ultimului salariat vizat a fi disponibilizat. Pot aparea diferite situatii datorita carora concedierea colectiva sa nu aiba un termen precis de finalizare (salariati cu contracte individuale de munca suspendate din diferite motive, salariati care si-au depus dosarul de pensionare si urmeaza sa le soseasca decizia de pensionare)", au precizat reprezentantii CFR Marfa.

Ministerul Transporturilor a solicitat, printr-un proiect lansat recent in dezbatere, rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli CFR Marfa din acest an, in varianta revizuita veniturile fiind aceleasi, respectiv 1,117 miliarde lei, dar cheltuielile mai mari cu 58 milioane lei, din cauza inceperii cu intarziere a concedierilor colective.

Reprezentantii CFR Marfa au comunicat ca potrivit HG 942/2013 privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2014 al companiei, incepand cu luna martie urmau sa fie concediati 2.500 salariati.

"Astfel, au fost parcurse procedurile prealabile de concediere colectiva, conform prevederilor Legii nr. 53/2003 - Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare. Conform acestor proceduri in data de 7 iulie 2014 a fost notificata concedierea colectiva catre Inspectoratul Teritorial de Munca si Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti. In data de 11 iulie 2014 salariatii vizati a fi disponibilizati au fost instiintati in vederea incetarii contractelor individuale de munca, incepand cu data de 11 august 2014", au adaugat acestia.

Compania mai are 6.561 de salariati

Bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pentru acest an, aprobat de Guvern in luna noiembrie a anului trecut, prevede venituri de 1,117 miliarde lei, cheltuieli de 1,035 miliarde lei si un profit brut de 82 milioane lei. Compania estima ca va incheia acest an cu 6.376 de salariati, urmand sa astfel renunte la 2.500 de angajati, echivalentul a 30% din personal.

In varianta revizuita a bugetului de venituri si cheltuieli avansata de Ministerul Transporturilor, veniturile au ramas neschimbate, insa cheltuielile sunt de 1,093 miliarde lei, mai mari cu 58 milioane lei, profitul brut fiind diminuat corespunzator, la 23,69 milioane lei.

In nota de fundamentare a proiectului de modificare, la rubrica "Schimbari preconizate", se precizeaza: "majorarea cheltuielilor de natura salariala si a numarului de personal prognozat la finele anului 2014, ca urmare a demararii cu intarziere a procesului de concediere colectiva fata de data prevazuta in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat pe anul 2014".

Potrivit variantei revizuite a bugetului, compania estimeaza ca va incheia anul 2014 cu 6.476 angajati, cu 100 peste decat numarul prevazut in bugetul initial.

CFR Marfa a raportat in 2013 venituri de 984,8 milioane lei, pierderi de 262,9 milioane lei si un numar mediu de 8.696 de salariati, conform informatiilor transmise la Ministerul Finantelor.

Guvernul s-a angajat fata de FMI la o restructurare agresiva a companiei CFR Marfa si continuarea procesului de privatizare cu un investitor strategic, dupa ce procedura de cedare a 51% din actiuni a esuat anul trecut.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#CFR Marfa disponibilizare, #salariati concediere CFR Marfa , #Stiri Companii