Cluj Innovation City prinde contur: "Hollywood pitic" este in lucru, iar in primavara se ridica un parc industrial

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 07:37
3272 citiri
Cluj Innovation City prinde contur: "Hollywood pitic" este in lucru, iar in primavara se ridica un parc industrial
Santierul Centrului de Excelenta in Industrii Creative din Cluj-Napoca

Oraselul "Cluj Innovation City", care se va intinde pe o suprafata de peste 200 de hectare si care se doreste a deveni viitorul motor de dezvoltare al regiunii nord-vest, prinde contur pe santierul de pe dealul Lomb, de la periferia orasului Cluj-Napoca. Una dintre partile componente, Centrul de Excelenta in Industrii Crearive, numit si "Hollywood pitic", se afla deja in constructie, iar in primavara, se ridica si un parc industrial.

"Hollywood pitic" este un proiect al administratiei locale si va functiona ca un incubator de afaceri, in cadrul caruia 26 de firme de toate marimile sa gaseasca adapost si sprijin pentru o durata determinata de timp, respectiv doi-trei ani, dupa care locul acestora va fi luat de alte societati.

Potrivit primarului Emil Boc, 13% din constructie este executata pana la acest moment, termenul de finalizare fiind februarie 2015.

"Procedura de selectare a companiilor va fi elaborata in perioada urmatoare, pornind de la obiectivul major pe care il vizam peste 10-15 ani pentru aceasta noua zona de dezvoltare a municipiului: inovare, cercetare, dezvoltare", a explicat Boc. Mai exact, selectia firmelor va incepe in cea de-a doua parte a anului viitor, imediat dupa infiintarea unei societati comerciale controlata de Consiliul Local, care va administra proiectul.

Valoarea investitiei este de circa 50 de milioane de lei si este finantata din fonduri europene si locale.

Proiectul se intinde pe o suprafata de sapte hectare, pe care vor fi construite birouri, ateliere de creatie, spatii de productie audio-video sau in care pot organiza diverse evenimente, spatii multifunctionale in care se pot desfasura conferinte, expoziti, un amfiteatru verde pentru manifestari in aer liber etc.

Constructia parcului industrial TEAM incepe in primavara lui 2014

Desi se afla inca in evaluare pentru finantare europeana, reprezentantii primariei din Cluj-Napoca au asigurat ca si parcul industrial TEAM va fi construit la primavara. In momentul de fata, se afla in derulare licitatia publica pentru atribuirea contractului de constructie.

Centrul de sprijinire a afacerilor (TEAM - Tehnologie, Antreprenoriat, Evolutie, Microintreprindere), proiect a carui valoare se ridica la 39 de milioane de lei, este un parc industrial mai mic, dupa modelul parcului Tetarom I, dar cu potential de extindere si pentru investitori de anvergura.

La periferia Clujului se naste un orasel de business

Cele doua proiecte vor fi construite pe dealul Lomb de la periferia orasului Cluj-Napoca, acolo unde se doreste realizarea ambitiosului proiect IT Cluj Innovation City (CIC). Este vorba despre un proiect de dezvoltare urbana integrata care ar avea nevoie de peste 200 de hectare de teren pe care le pune la dispozitie administratia locala si de investitii de pana la 300 de milioane de euro.

Proiectul ar reuni, in urmatorii 15 ani, peste 20.000 de specialisti IT, conform planurilor anuntate. CIC a fost lansat ca proiect de parteneriat public-privat, ce va fi realizat in mai multe etape, pe parcursul a 15 ani, cu management detinut de mediul privat si infrastructura realizata cu suportul guvernului si al autoritatilor locale.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#proiect Cluj Innovation City, #constructie Buftea de Cluj, #constructie Hollywood de Cluj , #Stiri Companii