CNADNR: Fisuri "superficiale" pe autostrada Sibiu-Orastie. Remedierea, pe cheltuiala constructorului

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 16:25
1431 citiri
CNADNR: Fisuri "superficiale" pe autostrada Sibiu-Orastie. Remedierea, pe cheltuiala constructorului
Foto: b365.ro

Lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie a fost deschis circulatiei la 14 noiembrie fara receptia lucrarilor, potrivit CNADNR, care precizeaza ca pe aceasta sosea au fost depistate "fisuri superficiale", care vor fi remediate pe banii constructorului.

"Precizam ca receptia lucrarilor nu a fost efectuata si reamintim ca traficul rutier pe tronsonul de autostrada Orastie - Sibiu Lot 3 a fost deschis in data de 14 noiembrie 2014. Astfel, receptia lucrarilor pentru acest lot al Autostrazii Orastie - Sibiu va fi efectuata doar atunci cand antreprenorul va remedia toate degradarile superficiale aparute pe acest sector de drum", se arata intr-un comunicat al CNADNR, transmis de Mediafax.

Compania de Drumuri precizeaza ca in privinta aparitiei unor fisuri la km 60+66, investigatiile au aratat ca acestea sunt "de natura superficiala" si nu afecteaza stabilitatea corpului autostrazii si siguranta traficului rutier.

"Referitor la remedierea defectelor aparute atat in perioada de executie a lucrarilor, cat si in perioada de garantie (4 ani), precizam ca responsabilitatea revine in totalitate antreprenorului conform prevederilor contractului Proiectare si Executie Autostrada Orastie - Sibiu, lot 3, km 43+855 - km 65+965. In acest sens, mentionam ca lucrarile de remediere vor fi executate pe riscul si cheltuiala antreprenorului, fara costuri suplimentare pentru CNADNR", conform sursei citate.

In prezent sunt investigate cauzele care au determinat producerea acestor fisuri, in vederea stabilirii masurilor de remediere necesare.

"Antreprenorul si consultantul aplica un program permanent de monitorizare zilnica, urmarind astfel evolutia acestui fenomen in vederea remedierii defectelor constatate. Precizam ca in cazuistica de specialitate, astfel de degradari superficiale s-au constatat in exploatarea si a altor autostrazi si drumuri noi", potrivit CNADNR.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a inaugurat la 14 noiembrie lotul 3 al Autostrazii Sibiu-Orastie dupa o ultima inspectie pe tronsonul de 22 de kilometri, pentru a se asigura ca traficul se poate desfasura in siguranta, in conditiile in care mai existau lucrari necesare in zona.

Loturile 1, 2 si 4 din Autostrada Sibiu-Orastie au fost deschise traficului in decembrie 2013, lotul 3, de la Saliste la Cunta, ramanand insa in santier din cauza alunecarilor de teren din zona. Loturile 1, 2 si 4 ale acestei autostrazi, cu o lungime totala de 60,5 kilometri, au fost realizate in urma unei investitii totale de 1,46 miliarde delei (326,5 milioane de euro), fara TVA.

Lotul 3, construit de italienii de la Impregilo, are o lungime de 22 de kilometri, dintre care sase au fost afectati de alunecari de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat in mai 2011, avand o valoare de 182,9 milioane de euro. Cei 16 kilometri care erau finalizati din respectivul lot nu puteau fi dati in folosinta deoarece nu exista nicio iesire de pe autostrada intre Saliste si Cunta.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#CNADNR lot Sibiu Orastie, #autostrada Sibiu Orastie , #Stiri Companii