Codul Muncii s-a modificat - Ce se schimba la concediul de odihna

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 18:31
2554 citiri
Codul Muncii s-a modificat - Ce se schimba la concediul de odihna

Deputatii au aprobat, miercuri, cateva modificari aduse Codului Muncii, referitoare la concediul de odihna, care vin in ajutorul angajatului.

"Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile", se arata in modificarile aduse Codului Muncii si aprobate de Camera Deputatilor.

De asemenea, la stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.

"In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat ...citeste mai departe despre "Codul Muncii a fost modificat: Noutati importante legate de concediul de odihna" pe Ziare.com.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#modificati Codul Muncii, #noutati concediu, #noutati Codul Muncii , #Stiri Companii