Companii romanesti patrund pe piata din Bulgaria

Miercuri, 07 Februarie 2007, ora 04:46
1486 citiri

Companii romanesti din diferite sectoare de activitate isi deschid reprezentante in Bulgaria, iar altele cauta un loc pe piata bulgara.

Aceasta este tendinta care se remarca in ultima luna, dupa ce cele doua state au devenit parte din UE si din spatiul economic european. Un argument pentru aceasta sunt anunturile pentru locuri de munca, pe care companiile romanesti le publica in mass-media de specialitate si pe site-uri. Reprezentantii companiilor de PR comenteaza aceasta tendinta prin dorinta companiilor romanesti de a dezvolta noi piete, profitand de vecinatatea cu Bulgaria.

Cateva dintre companiile romanesti isi deschid pentru prima data sedii in Bulgaria, iar altele au depasit concurenta, pasind pe piata inca din a doua jumatate a anului trecut. Este cazul companiei romanesti de IT Genesys, care este pe piata din Bulgaria din anul 2006, iar acum isi completeaza echipa cu reprezentanti comerciali. Compania a fost infiintata in anul 1994 si este una din marile societati IT din Romania.

Turcu&Turcu este un cabinet romanesc de avocatura care, de asemenea, isi deschide un birou in Bulgaria si pentru aceasta cauta personal administrativ. Compania a fost constituita in anul 2001 si este specializata in protectia proprietatii intelectuale.

Unele companii din Romania doresc sa patrunda pe piata din Bulgaria prin intermediul distribuitorilor parteneri. Pangram, producator roman de paste fainoase, se asteapta anul acesta la o crestere a vanzarilor cu 20-25%, ca rezultat al noilor piete din Bulgaria si Serbia. Anuntul a fost facut de editia electronica a publicatiei "Ziarul Financiar". Compania a fost infiintata la mijlocul anilor '90 si produce diferite sortimente de paste fainoase (spaghete, macaroane etc) sub denumirea "Monte Banato".

O tendinta similara de interes pentru piata bulgara se remarca inca de la sfarsitul anului trecut la companii ale caror sedii sunt in state din Europa Centrala si de Est. Astfel, de exemplu, compania poloneza Wireland, care fabrica constructii metalice pentru magazine si pentru case, isi deschide o reprezentanta in tara. Porta, producator polonez de usi, cauta, de asemenea, oameni in Bulgaria. O mare parte din companiile din Europa Centrala si de Est care isi fac drum catre piata bulgara sunt in principal producatori de diferite produse alimentare - conserve, produse lactate, delicatesuri etc.

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...