Hercesa vinde 13.000 de metri patrati langa Carrefour Orhideea

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 09:53
2509 citiri
Hercesa vinde 13.000 de metri patrati langa Carrefour Orhideea
Foto: structurae.net

Compania spaniol Hercesa a vandut unui vehicul de investitii controlat de oameni de afaceri romani un teren de 13.000 de metri patrati amplasat in zona Pasajului Basarab, vizavi de Carrefour Orhideea, unde intentiona sa dezvolte un complex de locuinte.

"Am semnat astazi (miercuri, n.r.) tranzactia prin care am vandut terenul din Orhideelor", a declarat pentru MEDIAFAX Mauricio Mesa Gomez, country manager Hercesa.

Vehiculul cumparator este detinut de compania de dezvoltare imobiliara Primavera Development, cotrolata de familia Tanasoiu si de firma Forte Partners, controlata de Dinu Fulga si Daniela Marchievici. Tranzactia a fost intermediata de firma Crosspoint Investment Banking & Real Estate.

Cele doua parti nu au facut publica valoarea tranzactiei, dar potrivit calculelor MEDIAFAX, aceasta se ridica la circa 5,5 milioane de euro.

Terenul, de 12.700 metri patrati, este situat in zona de vest a Capitalei, in proximitatea centrului comercial Carrefour Orhideea (cu deschidere la bulevardul Orhideelor). Pe teren urmeaza sa fie dezvoltat un proiect care va cuprinde spatii de retail si birouri. Negocierile pentru vanzarea terenului au inceput in luna noiembrie 2013.

"Tranzactia este semnificativa din doua puncte de vedere, in viziunea noastra: pe de o parte, marcheaza un reper pentru tranzactiile si viitoarele dezvoltari in aceasta zona din Bucuresti, iar pe de alta parte, pentru Hercesa reprezinta o sursa de consolidare a celorlalte investitii imobiliare pe care le deruleaza in acest moment", a adaugat Mesa Gomez.

Hercesa dezvolta in Romania complexul Vivenda din Titan, unde a construit trei blocuri, cu 420 de apartamente si este proprietarul hotelului Cismigiu din centrul Bucurestiului.

"Am plasat aceasta investitie intr-un moment in care piata imobiliara da semne de redresare, iar zona are un mare potential, inca insuficient exploatat. Este o zona in care nu s-a investit inca major si privim ca o mare oportunitate dezvoltarea de proiecte in aceasta zona", a declarat Daniel Tanasoiu, proprietarul Primavera Development.

Primavera Development a dezvoltat mai multe proiecte de birouri in Bucuresti pe care le-a vandut ulterior.

Crosspoint Investment Banking & Real Estate a fost desemnat consultant in cadrul acestei tranzactii oferind servicii de consultanta imobiliara si consiliere privind structurarea financiara a tranzactiei.

"Dupa o perioada in care piata tranzactiilor cu terenuri a stagnat semnificativ si dupa semnalele pozitive din ultima perioada, acesta este unul dintre deal-urile care transmit semnale de incurajare in piata. Este una dintre cele mai mari achizitii de terenuri incheiate in ultimii doi ani in Bucuresti. Anul acesta am observat un interes crescut din partea mai multor investitori in a achizitiona terenuri.

Din punctul de vedere al ofertelor existente in piata, 2014 a fost un an bun pentru acei investitori care si-au pregatit inca de acum infrastructura pentru urmatoarele dezvoltari", apreciaza Codrin Matei, managing partner, Crosspoint Investment Banking & Real Estate.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Hercesa vanzare teren, #investitori straini cumparat teren , #Stiri Companii