Consilier local din Iasi: Teleormanul a primit un buget de investitii cat toate cele 6 judete ale Moldovei

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 12:41
5267 citiri
Consilier local din Iasi: Teleormanul a primit un buget de investitii cat toate cele 6 judete ale Moldovei
Foto: Facebook/Andrei Postolache

Andrei Postolache, consilier independent al municipiului Iasi si fondatorul partidului "Pentru Iasi", militeaza pentru descentralizare dupa ce Guvernul a dat judetului Teleorman un buget de investitii cat sua primita de toate cele 6 judete ale Moldovei.

Intr-o postare acida pe Facebook, el a criticat modul in care sunt impartiti banii statului in teritoriu, asa ca militeaza pentru descentraliare.

"Ar fi o grava eroare sa credem ca batjocura bugetara la adresa Iasului si a Moldovei (si) de anul asta e o consecinta a PSD-ului, si doar de am avea niste oameni cinstiti pe acolo ar fi altfel. Cinstea, corectitudinea, lucrurile pentru care protestam zilele astea, sunt una, dar boala defavorizariii sistematice a Moldovei e alta, si anume centralismul scapat de sub control.

Teleormanul primeste investitii in infrastructura cat cele 6 judete din Nord-Est la un loc. Autostrada Iasi - Tg Mures nu e pe nicaieri. 4% din bani pentru o regiune care are 20% din populatia tarii. Apropo, foarte mult primeste si Timisul. Ce coincidente", scrie pe Facebook Andrei Postolache.

Consilierul arata si motivul pentru care parlamentarii din regiune nu actioneaza in asa fel incat nivelul de trai sa se imbunatateasca.

"Moldova nu are aproape pe nimeni in guvern. Iasul chiar pe nimeni. Parlamentarii de Moldova nu voteaza cu Moldova, voteaza cu ce le zice seful de partid, pentru ca avem un sistem electoral in care 95% din ceea ce te face parlamentar e pixul sefului de partid care te pune destul de sus pe lista, pentru ca lumea voteaza sigle si liste, nu oameni, ca asa e sistemul. Rezultatul e simplu: esti motivat sa nu dai nici doua cepe degerate pe judetul care te-a votat, ci sa-ti pese doar de seful de partid care te va pune pe lista din nou in 2020", a opinat consilierul.

De asemenea, el l-a atacat si pe deputat PSD de Iasi, Nicolae Banicoiu, fost ministru al Sanatatii. "M-am saturat sa fim pusi sa alegem parlamentari parasutati pe liste asupra carora nu avem niciun cuvant de spus, banicioi care nici prin gara la McDonalds nu o sa mai treaca pe aici si nu o sa dea doua cepe degerate pe soarta Iasului", a spus el.

In final, consilierul local pledeaza ca "taxele sa ramana unde-s colectate" si nu sa se adune la Ministerul Dezvoltarii, "care in 'intelepciunea' sa sa-i distribuie an de an dupa cum o canta Dragnea-ul zilei".

De asemenea, si deputatul liberal Marius Bodea a criticat modul in care au fost alocati banii de la buget.

"Daca va uitati pe harta nationala ...citeste mai departe despre "Consilier local din Iasi: Teleormanul a primit un buget de investitii cat toate cele 6 judete ale Moldovei" pe Ziare.com

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#buget Teleorman judete Moldova, #buget investitii Teleorman , #Stiri Companii