Consiliul de Administratie al Postei Romane are un nou presedinte

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 16:07
1511 citiri
Consiliul de Administratie al Postei Romane are un nou presedinte

Posta Romana are un nou presedinte al Consiliului de Administratie, Marian Pantazescu, care a detinut, pana acum, functia de administrator in cadrul companiei din decembrie 2012.

"CA al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) l-a desemnat in unanimitate pe Marian Pantazescu in functia de presedinte al CA. Pantazescu face parte din CA al Postei Romane, ca administrator neexecutiv, din luna decembrie 2012, in urma implementarii de catre companie a prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice", se arata intr-un comunicat al Postei Romane.

Anterior, aceasta functie a fost detinuta de Adrian Constantin Volintiru, al carui mandat de administrator neexecutiv si presedinte al CA a incetat, din motive personale.

Posta Romana parcurge un proces de restructurare si modernizare care are ca obiectiv imediat restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de angajati ai companiei.

De asemenea, administratorii au ca obiectiv repozitionarea portofoliului de produse si servicii cat si a politicii tarifare, pe baza criteriilor de competitivitate, precum si introducerea unor programe de perfectionare a salariatilor postali si cresterea productivitatii in munca.

Consiliul de Administratie al companiei este format din Adrian Apolzan, Gelil Eserghep, Dinu Malacopol (tot trei membri neexecutivi), Ion Smeeianu (membru executiv, director general) si Adrian Cighi (reprezentand Fondul Proprietatea), alaturi de Marian Pantazescu.

Actionarii CNPR sunt MSI - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati.

Compania avea la sfarsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, in crestere cu 2,9% fata de 2011.

In ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.

Posta avea 32.887 salariati la 31 decembrie 2012, fata de numar mediu de 35.576 in 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Consiliu Administratie Posta Romana, #presedinte posta romana, #posta romana , #Stiri Companii