Constatarile americanilor: Francezii "muncesc doar 3 ore" pe zi

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 11:23
1815 citiri
Constatarile americanilor: Francezii "muncesc doar 3 ore" pe zi

Compania americana Titan International a refuzat achizitionarea uzinei de cauciucuri Goodyear din nordul Frantei sub motivul ca angajatii acesteia "nu muncesc decat trei ore" zilnic.

Afirmatia a fost facuta intr-o scrisoare a directorului executiv al Titan International catre guvernul de la Paris. Ministrul francez pentru redresarea productiei, Arnaud Montebourg, a refuzat sa comenteze pe marginea scrisorii, declarand doar ca nu vrea sa afecteze interesele Frantei, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Am vizitat de mai multe ori uzina. Angajatii francezi primesc salarii mari, dar nu lucreaza decat trei ore. Au o ora pentru pauze si pentru masa, discuta alte trei ore si muncesc trei", sustine Maurice M. Taylor in scrisoarea publicata de cotidianul Les Echos.

"Le-am spus in fata sindicalistilor francezi. Mi-au raspuns ca asa e in Franta!", adauga Taylor.

Scrisoarea, datata 8 februarie, se constituie in raspunsul la cea trimisa la 31 ianuarie de ministrul francez, prin care solicita Titan inceperea de discutii pentru preluarea uzinei Goodyear de la Amiens, amenintata cu inchiderea. Aproape 1.200 de angajati si-ar pierde locurile de munca prin inchiderea uzinei.

"Ne credeti atat de prosti?", a raspuns Taylor. "Titan va cumpara un fabricant de pneuri chinez sau indian, va plati mai putin de un euro salariu si va exporta toate cauciucurile de care are nevoie Franta", pentru ca "fermierul francez are nevoie de cauciucuri ieftine si nu ii pasa daca acestea vin din China sau India", mai scrie omul de afaceri american.

Acesta prevede un viitor sumbru si pentru activitatile grupului francez Michelin in Hexagon, pe care le vede inchise in termen de cinci ani.

Ministrul Arnaud Montebourg a refuzat sa comenteze pe marginea scrisorii, declarand doar ca nu vrea sa afecteze interesele Frantei.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#investitii americani Franta, #uzina Goodyear Franta, #preluare companii Franta, #salarii Franta, #evolutie Michelin , #Stiri Companii