Cosmote a ajuns la un sfert din piata de telefonie mobila

Joi, 28 Februarie 2013, ora 13:06
2839 citiri
Cosmote a ajuns la un sfert din piata de telefonie mobila

Operatorul de telefonie mobila Cosmote a avut in 2012 o cota de piata de 24,5% si 6,3 milioane de clienti (inclusiv Zapp), in timp ce veniturile au ramas stabile comparativ cu 2011, la valoarea de 462,8 milioane euro.

Marja proforma EBITDA (castiguri operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor) a crescut cu 4,4 puncte procentuale, la 25,8% fata de 2011, reflectand imbunatatiri operationale semnificative. Valoarea EBITDA s-a ridicat la 119,5 milioane euro, crescand cu 19,4% comparativ cu anul anterior, se mentioneaza in comunicat.

"Pentru noi, 2012 a fost un an al premierelor, prin lansarea unor planuri tarifare care au spart tiparele, continuand sa ne concentram totodata pe proiectarea de produse si servicii fiabile si pe o experienta de utilizare de exceptie. Asadar, in 2012 ne-am consolidat amprenta pe piata, crescand sustinut EBITDA si baza de clienti business", a afirmat Stefanos Theocharopoulos, chief executive officer Cosmote Romania.

Segmentul de clienti business a crescut in trimestrul al patrulea cu 32% fata de perioada similara din 2011, la acesta adaugandu-se clienti majori, precum Proges sau Leonardo. Numarul de abonati s-a majorat pana la 24,8%, iar baza de clienti 3G a crescut cu 7% fata de ultimul trimestru din 2011.

La sfarsitul lunii decembrie 2012, Cosmote Romania oferea viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 74 de orase importante din tara, reprezentand peste 41% din populatie. Mai mult, clientii se puteau bucura de viteze de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPA+, in 147 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera in prezent peste 73% din populatia Romaniei.

Cosmote Romania avea la finele lui 2012 circa 550 de puncte de vanzare in intreaga tara.

OTE Group a furnizat, in 2012, servicii de telecomunicatii pentru aproximativ 20,4 milioane de clienti din Europa de Sud-Est.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#rezultate financiare Cosmote, #numar clienti Cosmote, #cota piata Cosmote, #evolutie Cosmote , #Stiri Companii