Vrem sa mancam sanatos si sa alegem din magazin alimentele sigure pentru noi si familia noastra, insa de multe ori nu stim sa le identificam.
Un punct de reper pot sa fie certificarile de calitate obtinute de producatori.
De exemplu, certificarea producatorilor de alimente conform International Featured Standard (IFS) inseamna verificari minutioase privind respectarea normelor de igiena si, in final, produse mai sigure pentru sanatate si de o mai buna calitate.
Despre modul in care functioneaza certificarea IFS si beneficiile aduse companiilor care implementeaza acest standard s-a discutat la cea de-a treia editie a Conferintei IFS ce a avut loc miercuri la Bucuresti. Accentul s-a pus pe asigurarea calitatii si sigurantei alimentului.
Standardele IFS sunt aplicate in mai multe domenii: alimentar, transporturi, comert.
Companiile care obtin certificatul IFS privind siguranta alimentara sunt testate periodic, prin realizarea unui audit neanuntat de o zi, in timpul caruia ...citeste mai departe despre "Cum alegem alimente sigure pentru sanatatea noastra - ce inseamna standardele de calitate" pe Ziare.com