Cum se va aplica Legea prevenirii: Ce nereguli ale firmelor nu vor mai fi sanctionate imediat de Fisc cu amenzi

Marti, 10 Aprilie 2018, ora 12:53
1245 citiri
Cum se va aplica Legea prevenirii: Ce nereguli ale firmelor nu vor mai fi sanctionate imediat de Fisc cu amenzi
Foto: Arhiva Ziare.com

Firmele nu vor mai fi amendate de inspectorii ANAF la prima neregula, ci vor avea o perioada pentru a-si remedia problemele.

Potrivit Legii prevenirii, firmele vor primi doar un avertisment, impreuna cu un plan de remediere inmanat de inspectori, si vor avea un termen pentru rezolvarea neregulilor constatate, informeaza Profit.ro.

Apoi, in cel mult 10 zile de la data expirarii termenului, va fi reluat controlul, iar Fiscul va verifica daca problemele au fost rezolvate.

Printre actele nomative ce intra sub incidenta Legii prevenirii se numara ordonanta de urgenta nr 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala si Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

In ceea ce priveste ordonanta privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, este vorba despre articolele:

f) emiterea bonului fiscal continand date eronate,g) neinmanarea bonului fiscal clientului de catre operatorul aparatului de marcat electronic fiscal si/sau neeliberarea facturii la solicitarea clientului;h) neindeplinirea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a obligatiei de a afisa anuntul de atentionare prevazut la art. 1 alin. (11); j) incalcarea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a dispozitiilor art. 4 alin. (12) lit. a)u) nerespectarea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a dispozitiilor art. 4 alin. (12) lit. e ) sau f).

In cazul Legii privind Codul de Procedura Fiscala, se incadreaza la Legea prevenirii urmatoarele articole:

a) nedepunerea de catre contribuabil/platitor la termenele prevazute de lege a declaratiilor de inregistrare fiscala, de radiere a inregistrarii fiscale sau de mentiuni;b) neindeplinirea de catre contribuabil/platitor la termen a obligatiilor de declarare prevazute de lege, a bunurilor si veniturilor impozabile sau, dupa caz, a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume, precum si orice informatii in legatura cu impozitele, taxele, contributiile, bunurile si veniturile impozabile, daca legea prevede declararea acestora;f) nerespectarea de catre contribuabil/platitor a obligatiei de a pastra, precum si a obligatiei de a prezenta organului fiscal, a datelor arhivate in format electronic si a aplicatiilor informatice cu ajutorul carora le-a generat, potrivit art. 109 alin. (4); h) nefurnizarea la termen de catre contri ...citeste mai departe despre "Cum se va aplica Legea prevenirii: Ce nereguli ale firmelor nu vor mai fi sanctionate imediat de Fisc cu amenzi" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#amenzi Legea prevenirii, #amenzi firme Legea prevenirii , #Stiri Companii