Cum va arata noul sediu LEGO. Firma daneza investeste 150 de milioane euro intr-o cladire spectaculoasa

Joi, 28 Iulie 2016, ora 16:50
2033 citiri
Cum va arata noul sediu LEGO. Firma daneza investeste 150 de milioane euro intr-o cladire spectaculoasa

LEGO, cel mai important producator de jucarii la nivel mondial, isi va construi un nou sediu, in Billund, o micuta localitate din Danemarca. Constructia va avea 52.000 de metri patrati, va fi sediul central al tuturor filialelor din intreaga lume si va fi inspirata din temele producatorului de jucarii.

Cea mai mare companie de jucarii din lume va avea un sediu pe masura. Conducerea LEGO a ales o micuta localitate din Danemarca, Billund, pentru noul centru de comanda. Constructia va costa 150 de milioane de euro si se anunta foarte spectaculoasa. Noul sediu central al producatorului de jucarii va avea spatii de joaca, dar si birouri de lucru.

Pe acoperisul cladirii va fi construit un teren de minigolf. La design au fost alesi arhitechtii de la firma C.F. Moller si tema centrala va fi inspirata din specificul producatorului de jucarii. Adica va fi o constructie in care vor fi incadrate celebrele caramizi LEGO. De altfel, noul sediu va semana cu un set LEGO construit din piese uriase. In zonele exterioare va fi construit un parc destinat tuturor locuitorilor, in timp ce interiorul va contine o Casa a Oamenilor, un spatiu viu colorat, cu elemente inspirate din temele LEGO.

Potrivit informatiilor furnziate de producatorul danez de jucarii, Casa Oamenilor LEGO este in spatiu destinat atat angajatilor, cat si vizitatorilor, care "pot sa fie activi din punct de vedere fizic si pot socializa, atat in timpul orelor de program cat si dupa acestea", spune Claus Flyger Pejstrup, responsabilul pentru Sediul Grupului LEGO din Danemarca. Cladirea va incorpora si tehnologii prietenoase cu mediul, iar o parte din energia pe care o va folosi va fi produsa ecologic.

"Dorim ca o cladire de birouri cu o volumetrie distincta, care sa se conformeze valorilor companiei LEGO si sa exprime in mod clar creativitatea, inovatia companiei. Sunt foarte incantat ca acum putem sa prezentam viziunea noastra pentru noua cladire, atat angajatilor cat si membrilor comunitatii", mai spune Claus Flyger Pejstrup.

Noul sediu LEGO se anunta a deveni si un punct turistic pentru fanii celebrelor jucarii: "Casa Oamenilor creeaza un mediu social unic, care serveste ca punct vibrant nu numai pentru angajatii care lucreaza zi de zi acolo dar, de asemenea, si pentru angajatii LEGO din intreaga lume care viziteaza Billund", sustine Pejstrup.

LEGO Group este cel mai mare producator de jucarii din lume. Compania are peste 17.000 de angajati in toata lumea, dintre care peste 4.000 lucreaza in Danemarca. In 2015, LEGO a inregistrat un profit net de 1,3 miliarde de dolari, in crestere cu 31% fata de anul precedent.

A fost un nou record in istoria producatorului danez de jucarii. Se estimeaza ca in 2015 peste 100 de milioane de copii au folosit jucarii LEGO. Compania LEGO a fost infiintata in urma cu 80 de ani de mesterul tamplar Ole Kirk Christiansen. La inceput, toate jucariile erau din lemn, material inlocuit ulteriorcu plasticul.

Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
#investitii companie Noriel, #sediu Lego Noriel , #Stiri Companii