Decizia definitiva in dosarul Rompetrol, amanata pana pe 7 octombrie

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 16:02
1353 citiri
Decizia definitiva in dosarul Rompetrol, amanata pana pe 7 octombrie
www.cotidianul.ro

Curtea de Apel Bucuresti a amanat marti, pentru 7 octombrie, decizia definitiva in dosarul Rompetrol, in care 12 persoane sunt acuzate de mai multe infractiuni, printre care manipularea pietei de capital, complicitate la delapidare si la spalare de bani.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au incheiat in 9 septembrie dezbaterile in dosarul Rompetrol, in care sunt judecati Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, senatorul Sorin Rosca Stanescu, fostul ministru Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu, Gabriela Victoria Anghelache si Irina Mihaela Popovici. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Dinu Patriciu, acesta decedand in urma cu o luna, precizeaza Mediafax.

Instanta a amanat atunci pronuntarea unei decizii in dosarul Rompetrol pentru 23 septembrie.

Marti, judecatorii au stabilit ca solutia in acest caz sa fie anuntata in 7 octombrie.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a cerut, la ultimul termen de judecata, sa se constate incetarea procesului penal pentru fostul ministru Sorin Pantis si senatorul Sorin Rosca Stanescu, intrucat faptele de care sunt acuzati s-au prescris, precum si in cazul lui Dinu Patriciu, in urma decesului acestuia.

Procurorul DIICOT a sustinut ca decizia de achitare data in prima instanta in cazul tuturor inculpatilor din aceasta cauza nu este motivata. Acesta a cerut ca Victor Eros, Gabriela Anghelache si Alexandru Bucsa sa primeasca pedepse orientate spre maximul prevazut pentru faptele de care sunt acuzati, iar Petrica Grama sa primeasca o pedeapsa cu suspendare.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit in 19 august, la varsta de 64 de ani, intr-o clinica londoneza.

In 28 august 2012, Dinu Patriciu a fost achitat de Tribunalul Bucuresti in dosarul Rompetrol, in care procurorii au cerut pedeapsa maxima, de 20 de ani de inchisoare, pentru mai multe infractiuni, printre care delapidare, spalare de bani si manipularea pietei de capital prin tranzactii sau ordine de tranzactionare care ar putea da semnale false sau care induc in eroare in legatura cu cererea, oferta sau pretul instrumentelor financiare si care mentin, prin actiunea uneia sau a mai multor persoane actionand impreuna, pretul unuia sau al mai multor instrumente financiare la un nivel anormal ori artificial.

Totodata, instanta i-a achitat atunci si pe ceilalti 12 inculpati - Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Miclaus, Elena Albu, Gabriela Anghelache si Mihaela Popovici.

Tribunalul Bucuresti a respins ca neintemeiate pretentiile civile formulate de Ministerul Finantelor, precum si cererea DIICOT de confiscare a sumei de 9.885.496 de euro si de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Patriciu, Bucsa, Grama si Aldea.

Decizia a fost contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in dosarul Rompetrol, judecat din septembrie 2006.

Potrivit DIICOT, activitatea infractionala a inculpatilor a fost analizata sub doua aspecte: creanta Libia (primele trei infractiuni ale lui Patriciu, precum si cele de care sunt acuzati Grama si Bucsa) si manipularea pietei de capital.

Alexandru Bucsa este acuzat de procurori de complicitate la delapidare, complicitate la spalarea de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, iar Petrica Grama, de complicitate la delapidare si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Florin Iulian Aldea este acuzat de complicitate la savarsirea infractiunii de manipulare a pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare, de complicitate la savarsirea infractiunii de spalare de bani si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.

Cerasela Elena Rus este acuzata de complicitate la savarsirea infractiunii de manipulare a pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare si de sprijinirea sub orice forma a unui grup infractional. Claudiu Simulescu este acuzat de complicitate la savarsirea infractiunii de manipulare a pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.

Sorin Rosca Stanescu este acuzat de utilizare a informatiei privilegiate si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat, iar Sorin Pantis, de manipulare a pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.

Victor Eros a fost trimis in judecata pentru favorizarea infractorului si pentru aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat, Paul Gabriel Miclaus si Elena Albu sunt acuzati de favorizare a infractorului si aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat, iar Gabriela Victoria Anghelache, de fals intelectual, favorizarea infractorului si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.

In octombrie 2008, fostul vicepresedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare Irina Mihaela Popovici a fost trimisa in judecata de procurorii DIICOT pentru fals intelectual, favorizarea infractorului si aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#dosarul Rompetrol, #decizie definitiva dosarul Rompetrol , #Stiri Companii