Director TAROM: Compania nu isi permite majorari salariale

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 15:41
1761 citiri
Director TAROM: Compania nu isi permite majorari salariale
Foto: agenda.ro

Reprezentantii TAROM estimeaza ca nu va exista conflict de munca in companie, chiar daca sindicatul personalului tehnic a depus la ITM un preaviz in acest sens, iar majorarile salariale solicitate nu vor putea fi acordate, atat timp cat societatea se afla pe pierderi.

'Deocamdata, dupa parerea mea si a majoritatii colegilor mei, nu vom avea conflict de munca. Chiar daca acest preaviz de conflict de munca a fost depus la ITM, nu inseamna ca se va dezvolta intr-un conflict de munca', a declarat marti directorul comercial al TAROM, Silvia Columb, potrivit Agerpres.

Ea a subliniat ca acela care a deschis conflictul de munca este sindicatul personalului tehnic, si nu personalul navigant. 'Nu este vorba despre personalul navigant, ci despre sindicatul personalului tehnic. Deci nu are legatura cu personalul navigant care face parte din Federatia Sindicala care continua negocierile. Si, oricum, continuam negocierile. Avem posibilitatea sa o facem zi de zi pana la sfarsitul anului', a precizat reprezentantul TAROM.

Potrivit Silviei Columb, personalul tehnic solicita majorari salariale pe care compania nu si le poate permite tinand cont ca inca inregistreaza pierderi si se doreste o reducere a acestora anul viitor.

'O crestere de obligatii financiare este greu de conceput', a subliniat Silvia Columb.

Sindicatul care a depus preavizul de conflict de munca a notificat compania si urmeaza o mediere in urmatoarele zile care va avea loc la ITM. Silvia Columb a adaugat ca este vorba despre 700 de angajati din 2.100 ai companiei.

Sindicatele TAROM, afiliate la Federatia Nationala a Sindicatelor din Porturi, au declansat conflictul de munca, cerand respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Munca semnat in luna septembrie cu reprezentantii conducerii, a declarat marti pentru AGERPRES Aurel Curdov, presedintele Sindicatului National Tehnic TAROM (SNTT).

'Am decis sa declansam conflictul de munca pentru ca vrem sa fie respectate prevederile Contractului Colectiv de Munca semnat in luna septembrie cu reprezentantii conducerii. Acest contract nu a fost inregistrat inca de Inspectoratul Teritorial de Munca, sub motivatia ca ar fi existat niste contestatii depuse de sindicatele pilotilor. Insa, conform legii, daca la nivelul unei unitati contractul este semnat de 50 la suta plus unul dintre angajati, atunci contractul poate fi inregistrat', a spus Aurel Curdov.

Potrivit acestuia, in momentul de fata conducerea TAROM nu mai recunoaste prevederile Contractului Colectiv de Munca semnat in luna septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#director tarom, #majorari salariale Tarom , #Stiri Companii