Directorul Burberry, cel mai bine platit executiv din Marea Britanie

Luni, 10 Iunie 2013, ora 14:05
1310 citiri
Directorul Burberry, cel mai bine platit executiv din Marea Britanie
Sursa foto: The Telegraph

Directorul general al Burberry, Angela Ahrendts, a devenit cel mai bine platit executiv din Marea Britanie anul trecut, cu o compensatie financiara in valoare totala de 16,9 milioane lire sterline (20 milioane euro), potrivit unui raport citat de The Guardian.

Ahrendts (53 de ani), de origine americana, a transformat compania dintr-un producator de pardesiuri intr-un brand global de moda, cu venituri de 6,3 miliarde lire sterline (7,4 miliarde euro) pe an.

CEO-ul Burberry a stabilit totodata un precedent, devenind prima femeie care urca in topul ierarhiei celor mai bine platiti executivi din Marea Britanie.

Ea conduce detasat in top, locul secund fiind la o distanta de peste 5 milioane de lire sterline, potrivit studiului realizat de Manifest si MM&K, citat de The Guardian. Raportul acopera cele mai mari 350 de companii britanice listate la bursa.

Compensatia financiara a Angelei Ahrendts include numeroase bonusuri, inclusiv sporuri esalonate pe termen lung, in functie de anumiti indicatori de performanta.

Salariul de baza a fost de 990.000 lire sterline (1,1 milioane euro), la care se adauga un bonus cash de 2 milioane de lire (2,3 milioane euro). Compania a contribuit cu 255.000 de lire (aproape 300.000 euro) la fondul de pensii al directorului , la care se adauga o alocatie de 387.000 lire (450.000 euro) pentru cheltuieli curente.

Compania a aratat ca Ahrendts a ajutat compania sa obtina venituri si profit record, sa aduca actionarilor un castig de 4 miliarde lire sub forma dividendelor si cresterii pretului actiunilor cu 186% in ultimii 5 ani.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#salariu CEO Marea Britanie, #venituri director Burberry, #Angela Ahrendts director Burberry , #Stiri Companii