Directorul de la Posta nu-si depune demisia si se lauda cu rezultatele companiei

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 15:42
1007 citiri
Directorul de la Posta nu-si depune demisia si se lauda cu rezultatele companiei
Foto: Captura YouTube

Andrei Stanescu, director general interimar al Companiei Nationale "Posta Romana", nu are de gand sa plece de la conducerea postei.

"Posta Romana ramane o companie stabila si, avand in vedere necesitatea continuitatii activitatii acesteia, voi asigura finalizarea mandatului de director general interimar ce mi-a fost incredintat de catre Consiliul de Administratie pana la data de 24 septembrie.

Totodata, doresc sa mentionez faptul ca, in acest moment, se afla in derulare procesul de recrutare si selectie a directorului general, conform prevederilor OUG nr. 109/2001, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si imi rezerv dreptul de a imi depune candidatura pentru ocuparea acestei functii", a mentionat Stanescu.

Declaratia oficialului companiei vine la scurt timp dupa ce ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, a cerut demisia membrilor Consiliului de Administratie de la Posta Romana, precum si a directorului general interimar, din cauza managementului defectuos din ultimul an. In acelasi timp, ministrul de resort a dispus trimiterea Corpului de Control.

Potrivit comunicatului Postei Romane, derularea tuturor contractelor si obligatiilor catre terti se desfasoara in conditii normale.

"De asemenea, informam opinia publica asupra faptului ca plata pensiilor si a altor prestatii sociale se va desfasura in aceleasi conditii de normalitate, cu respectarea tuturor graficelor asumate (...). In conditiile unor resurse financiare limitate si a unei concurente in crestere, Posta Romana a reusit sa securizeze veniturile.

Astfel, veniturile totale au crescut si ele usor fata de anul trecut si in intervalul de referinta au fost inregistrate venituri totale de 572,57 milioane lei fata de aceeasi perioada din 2016, cand au fost de 562,8 milioane lei.

In acelasi timp, cheltuielile Postei Romane in primele sase luni ale anului au atins valoarea totala de 551,6 milioane lei, fiind cu 4,1% mai mici decat au fost bugetate.

Rezultatele mentionate anterior survin actiunilor de consolidare economico-financiara in deplina convergenta cu politicile si strategiile de dezvoltare ale actionarilor, compania ramanand consecventa obiectivului sau de crestere si diversificare a serviciilor", noteaza sursa citata.

Conform companiei, in primele sase luni din 2017, profitul operational brut s-a ridicat la 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), in crestere cu 6,6% fata de perioada similara a anului trec ...citeste mai departe despre "Directorul de la Posta nu-si depune demisia si se lauda cu rezultatele companiei" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#director interimar Posta Romana candideaza concurs, #Andrei Stanescu concurs director Posta Romana, #Andrei Stanescu director intermar posta, #concurs director Posta Romana, #profitr Posta Romana , #Stiri Companii