Directorul Nissan, cel mai bine platit director al unei companii japoneze

Marti, 24 Iunie 2014, ora 12:56
1330 citiri
Directorul Nissan, cel mai bine platit director al unei companii japoneze

Directorul general al producatorului auto Nissan Motor Co., Carlos Ghosn, a castigat anul trecut peste 10 milioane de dolari, ceea ce il plaseaza in pozitia de cel mai bine platit director al unei companii japoneze pentru a patra oara in ultimii cinci ani, transmite Bloomberg.

In anul fiscal 2013, incheiat la data de 31 martie 2014, Ghosn a primit o suma totala de 995 milioane yeni (9,8 milioane de dolari) sub forma de salariu si bonsuri, in crestere cu 0,7% comparativ cu exercitiul anterior. Daca se adauga si dividendele, recompensele totale acordate lui Ghosn au trecut de un miliard de yeni.

Carlos Ghosn a castigat anul trecut de aproape patru ori mai mult decat presedintele Toyota Motor Corp., Akio Toyoda, chiar daca profitul Nissan este de aproape cinci ori mai mic decat cel inregistrat de Toyota. Potrivit cifrelor oficiale, Akio Toyoda a primit pentru anul financiar 2013 o suma de 230 de milioane de yeni sub forma de salariu si bonsuri iar presedintele Honda Motor Co., Takanobu Ito, a primit 150 de milioane de yeni.

Decalajul dintre Ghosn si Toyoda se reduce insa daca sunt luate in considerare si dividendele. Akio Toyoda, nepotul fondatorului companiei Toyota, a primit anul trecut dividende in valoare de 757 milioane yeni. Comparativ, Ghosn a primit dividende in valoare de aproximativ 93 milioane yeni.

"Inteleg ca acesta este un subiect sensibil", a declarat Ghosn. "Avem nevoie de cele mai bune minti, de cele mai bune talente", a adaugat directorul Nissan.

Carlos Ghosn, care in paralel este si director general la Renault SA, a fost cel mai bine platit director al unei companii japoneze in trei din ultimii patru ani. Cu toate acestea, Ghosn este devansat de omologii sai americani si europeni. Potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta Towers Watson, media pachetului compensatoriu acordat in 2013 pentru un director general al unui mare producator auto a crescut cu 5%, pana la 17,2 milioane de dolari.

Directorul Ford Motor Co., Alan Mulally a castigat 23 de milioane de dolari in 2013 iar in Europa, directorul Volkswagen AG, Martin Winterkorn a primit anul trecut suma de 15 milioane de euro 920 de milioane de dolari) in timp ce omologul sau de la Daimler AG, Dieter Zetsche a primit 8,25 milioane de euro. In schimb, Renault i-a platit lui Ghosn anul trecut un salariu de 2,3 milioane de euro.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#director Nissan, #salariu director companie japoneza, #salariu director Ford Motor , #Stiri Companii