Doi frati dintr-un sat din Irlanda au creat o companie in Silicon Valley, care i-a transformat in miliardari

Sambata, 25 Martie 2017, ora 08:32
1344 citiri
Doi frati dintr-un sat din Irlanda au creat o companie in Silicon Valley, care i-a transformat in miliardari
Foto: captura CBC News

Fratii Patrick si John Collison au crescut intr-un sat linistit din apropiere de Limerick, Irlanda. Intr-un astfel de peisaj si-au descoperit inca de mici pasiunea atipica pentru calculatoare.

Cei doi frati au infiintat mai tarziu Stripe, o companie de procesare a platilor care se bucura de sprijinul unor oameni de afaceri precum Elon Musk si Peter Thiel.

Astazi, Patrick, in varsta de 28 de ani, si John, 26 de ani, sunt miliardari si locuiesc intr-un apartament din San Francisco, scrie CNBC.

Totul a inceput cu o carte. "M-am dus la librarie intr-o sambata, am cumparat o carte despre programare (PHP for the World Wide Web, de Larry Ullman) si am inceput sa scriu programe", povesteste Patrick. Peste ani, autorul cartii a ajuns sa lucreze pentru ei, la Stripe.

Pana acolo, s-au confruntat cu o prima provocare: sa isi convinga parintii, care aveau un mic hotel langa lac, sa investeasca intr-un satelit special pentru a putea accesa internetul de acasa, noteaza The Irish Times. "A fost prima campanie de marketing pentru John si pentru mine. A durat cativa ani. Ne-a invatat sa fim investitori pe termen lung", povesteste Patrick.

Inainte de Stripe au creat Auctomatic, o aplicatie pentru vanzatorii de pe site-uri precum eBay si Amazon. Au vandut compania pentru 5 milioane de dolari, pe cand Patrick avea 19 ani, iar fratele sau 17 ani, si au trecut la urmatoarea idee: dezvoltarea unui sistem care sa faciliteze platile online mobile.

Au inceput sa lucreze la el in vremea in care erau la facultate in SUA. Patrick urma cursurile Institutului de Tehnologie din Massachusetts, iar John studia la Universitatea Harvard. Prima linie de cod pentru Stripe a fost scrisa in octombrie 2009. Ceea ce incepuse ca un proiect secundar a devenit in curand principala lor ocupatie si in cele din urma au renuntat la studii.

La scurt timp, au obtinut finantare din partea incubatorului de start-up-uri Y Combinator si le-au atras atentia investitorilor Musk si Thiel.

Cei doi frati s-au mutat in 2010 in Silicon Valley, de unde au continuat sa dezvolte Stripe.

Compania, care prospera intr-o industrie cu jucatori consacrati precum JPMorgan Chase si PayPal, este estimata in prezent la 5 miliarde de dolari si are sute de angajati in birouri din intreaga lume. In 2015, 27% dintre americani au cumparat ceva prin intermediul Stripe, fata de 3,8% in urma cu doi ani, relateaza Forbes.

In 2016, John a devenit cel mai tanar miliardar self-made din lume, titlu detinut anterio ...citeste mai departe despre "Doi frati dintr-un sat din Irlanda au creat o companie in Silicon Valley, care i-a transformat in miliardari" pe Ziare.com

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#frati Irlanda miliardari, #Stripe, #companie Silicon Valley , #Stiri Companii