Dosarul lui Voiculescu, intors la Tribunalul Bucuresti

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 09:10
1245 citiri
Dosarul lui Voiculescu, intors la Tribunalul Bucuresti

Dosarul privatizari Institutului pentru Cercetari Alimentare, in care este acuzat Dan Voiculescu, a fost intors la Tribunalul Bucuresti, pe motiv ca instanta suprema nu mai are competenta de a judeca acest proces, dupa ce Dan Voiculescu si-a pierdut calitatea de parlamentar, in urma demisiei din Senat.

Reprezentantul DNA a declarat marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca atitudinea lui Dan Voiculescu de a demisiona din functia de senator inseamna "un abuz de drept si folosirea cu rea-credinta a influentei", iar acesta incearca de fapt sa tergiverseze procesul privatizarii ICA.

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata, in decembrie 2008, de procurorii DNA in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

Citeste mai multe despre Dosarul lui Voiculescu, intors la Tribunalul Bucuresti pe Ziare.com.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Dan Voiculescu proces ICA, #dosar Dan Voiculescu Tribunal Bucuresti , #Stiri Companii